News

Cătălin Cazacu şi Alex Burac, învingători în etapa Dunlop RoSBK de pe Hungaroring

Weekendul trecut a avut loc etapa a cincea a Cupei Dunlop Romanian Superbike, organizată pe circuitul maghiar Hungaroring, lîngă Budapesta....
14.08.2013 | 13:08
Catalin Cazacu si Alex Burac invingatori in etapa Dunlop RoSBK de pe Hungaroring
ADVERTISEMENT

Weekendul trecut a avut loc etapa a cincea a Cupei Dunlop Romanian Superbike, organizată pe circuitul maghiar Hungaroring, lîngă Budapesta.

Cursele de pe pista ungară au adunat la start, în total, peste 150 de concurenţi, dintre care 60 din România. Prima zi de antrenamente, vineri, a fost una dificilă pentru toată lumea, temperaturile la umbră ajungînd la aproape 40 de grade Celsius. În a doua zi, destinată calificărilor, vremea s-a mai răcorit şi, după o ploaie uşoară, condiţiile erau optime pentru stabilirea unor timpi buni. Pole-position-ul clasei Superbike a fost obţinut de Cătălin Cazacu (Taifun Racing), liderul clasamentului general, urmat de Barda Gal (Israel) şi Ionuţ Mistode (BGS Motorsport).

ADVERTISEMENT

La Supersport, primul loc pe grilă i-a revenit lui Cosmin Costescu (Taifun Racing), urmat de Alex Burac (Monsters Garage) şi Petre Pop (PMC Racing). În cursa clasei Superbike, Mistode pleacă primul, dar este depăşit de Cazacu după primul viraj, timişoreanul impunînd un ritm greu de susţinut pentru urmăritorii săi, reuşind cel mai bun timp al cursei (1:53) în turul al doilea. Barda Gal şi Ionuţ Mistode s-au luptat pentru locul al doilea, la cîteva secunde de ei urmînd un grup de piloţi care s-au luptat intens pentru poziţia a patra (Vladislav Dimitrov, Dani Trock, Daniel Vîrgolici şi Ştefan Popescu). Dimtrov urma să aibă cîştig de cauză, adjudecîndu-şi locul patru.

Clasamentul piloţilor români la sfîrşitul etapei de pe Hungaroring arăta astfel: Cazacu, Mistode, Vîrgolici, Popescu, Soros, Novăceanu.

ADVERTISEMENT

La clasa Supersport s-a remarcat, din nou, debutantul Alex Burac (Monsters Garage), care a dominat autoritar cursa şi a obţinut a doua victorie a sezonului, trecînd în fruntea clasamentului general. Locul doi i-a revenit lui Costescu, după un duel intens cu bucureşteanul Petre Pop, care a fost nevoit să se mulţumească cu a treia treaptă a podiumului.