Sport

Cătălin Chirilă, optimist chiar dacă a ratat finala de la kaiac-canoe: “Pot face lucruri foarte frumoase la Paris”

Cătălin Chirilă a fost locul 3 în finala B a probei de 1000 de metri la kaiac-canoe. Un rezultat promiţător pentru sportivul de 23 de ani.
07.08.2021 | 11:08
Catalin Chirila optimist chiar daca a ratat finala de la kaiaccanoe Pot face lucruri foarte frumoase la Paris
ADVERTISEMENT

Cătălin Chirilă a dat speranţe pentru o finală şi de ce nu o medalie pentru România. A avut, însă, ghinion în semifinale. Dezavantajat de condiţiile de concurs, a prins loc doar în finala B.

După mai puţin de o oră şi-a îmbunătăţi considerabil performanţa şi a terminat acea cursă pe locul 3. Un rezultat care are toate motivele să îi dea multă încredere pentru competiţiile viitoare.

ADVERTISEMENT

Cătălin Chirilă promite o performanţă şi mai bună la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, la Paris

“E prima competiție la care particip în această probă, m-am simțit chiar foarte bine, iar viitorul sună interesant. Am sentimentul că sunt chiar aproape de elită. Cu antrenamente specifice și cu mai multă forță acumulată, pot face lucruri foarte frumoase, poate chiar la Paris 2024.

 Nu uitați că Olimpiada de la Tokyo a însemnat prima ocazie în care fiecare țară a avut posibilitatea să-și înscrie doi sportivi pe fiecare probă.

ADVERTISEMENT

Mă uitam pe rezultate și, dacă ar fi funcționat regula cu un singur om de fiecare delegație, atunci eram în primii șapte. Nu mi se pare deloc rău”, a declarat Cătălin Chirilă pentru gsp.

Cătălin Chirilă, despre motivul pentru care a slăbit ritmul în partea a doua a semifinalei: “Fiind stângaci, am fost dezavantajat”

Chirilă a explicat şi motivul pentru care timpul său din semifinale a fost considerabil mai slab decât celelalte încercări. Sportivul legitimat la Steaua a fost dezavantajat de condiţiile meteo.

ADVERTISEMENT

“Pentru necunoscători, tendința ar fi să spună că am lăsat-o mai moale în ultimii metri ai semifinalei. La acest nivel însă, detaliile fac diferența.

Iar răspunsul e că, fiind stângaci, am fost dezavantajat, deoarece vântul bătea din dreapta și trebuia să forțez mai mult decât ceilalți pentru a echilibra barca.

ADVERTISEMENT

Brazilia a luat aurul la kaiac-canoe, în proba de simplu. Prima medalie pentru Moldova

E o probă în care lucrurile se pot schimba semnificativ de la o cursă la alta. De exemplu, mă uitam că sportivi pe care i-am bătut în serii, au ajuns apoi în finală”, a mai spus Chirilă pentru sursa citată.

Cătălin Chirilă este la prima participare la Jocurile Olimpice şi nu este acomodat cu proba de simplu. Are performanţe mult mai bune la dublă, alături de Victor Mihalachi. Cei doi au luat locul 5 la Tokyo, dar acesta din urmă şi-a anunţat retragerea.

Aurul la kaiac-canoe simplu a fost obţinut de brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos, care a fost urmat de chinezul Hao Liu. Serghei Tarnovschi a luat bronzul, prima medalie pentru Moldova la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT