Sport

Video. Clipe dramatice în finala de canoe dublu! Românului i s-a făcut rău în barcă

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au încheiat pe locul 5 finala de canoe dublu 1000 de metri de la Tokyo. La finalul cursei, Victor Mihalachi a vomitat din cauza efortului.
03.08.2021 | 07:58
Video Clipe dramatice in finala de canoe dublu Romanului i sa facut rau in barca
ADVERTISEMENT

Singurul echipaj din kaiac-canoe care ne-a reprezentat la Tokyo, format din Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, a avut o prestație foarte bună în proba de canoe dublu 1000 de metri.

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au dat totul pentru o medalie la Tokyo!

Dacă în prima zi, în care au concurat în serii și în sferturile de finală, cei doi români nu au avut cea mai bună prestație și au prins in extremis un loc în semifinale, altfel s-a desfășurat ziua semifinalelor și a finalei.

ADVERTISEMENT

La ora 03:44, Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au disputat semifinala din proba de canoe dublu 1000 de metri de la Tokyo. Cei doi au pornit tare și au reușit să conducă cursa până spre finalul ei.

Echipajul Chinei a venit tare pe final și a reușit să câștige semifinala, însă Chirilă și Mihalachi au încheiat pe locul doi și au prins finala, cu mari speranțe la medalii.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte motivat, pentru că în primul rând este visul meu din copilărie”

De altfel, înainte de plecarea la Tokyo, cei doi au spus că visul lor este să se întoarcă în România cu o medalie la Jocurile Olimpice:

“Sunt foarte motivat, pentru că în primul rând este visul meu din copilărie, asta a fost motivația pentru care m-am apucat de sport și m-a și ținut în sport.

ADVERTISEMENT

Pentru mine ar fi ca o încununare, pentru că am câștigat toate medaliile posibile, mai puțin cea olimpică. Îmi doresc foarte mult să reușesc”, a declarat Victor Mihalachi înainte de Jocurile Olimpice.

Românii au încheiat finala pe locul 5!

Finala s-a disputat doar la două ore după semifinală, astfel că timpul de refacere a fost foarte scurt. Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă au pornit bine în ultimul act, însă la jumătatea cursei, alte trei echipaje s-au desprins.

ADVERTISEMENT

Cuba, Germania și China s-au luptat până pe ultimii metri pentru medaliile de aur, însă în cele din urmă, câștig de cauză au avut cubanezii. Românii au încheiat finala pe locul 5.

VEZI VIDEO: 

Lui Victor Mihalachi i s-a făcut rău la finalul cursei: “Mi se întâmplă frecvent!”

La finalul cursei, lui Victor Mihalachi i s-a făcut rău și a vomitat din cauza efortului. El și-a pus un prosop cu gheață pe cap, pentru a-și reveni mai repede. De altfel, el a avut probleme și după cursele din prima zi:

 „Mi se întâmplă frecvent. Dai totul din tine și cazi lat când ajungi la ponton”, a spus Mihalachi pentru gsp.

ADVERTISEMENT