Sport

Cătălin Chirilă, surpriza din proba de canoe simplu 1000 de metri! Una dintre ultimele șanse la medalii

Cătălin Chirilă a reușit să își câștige seria în proba de canoe simplu 1000 de metri. Sportivul nostru va disputa sâmbătă semifinala și finala, dacă se va califica.
06.08.2021 | 08:36
Catalin Chirila surpriza din proba de canoe simplu 1000 de metri Una dintre ultimele sanse la medalii
ADVERTISEMENT

Caiacul românesc a fost reprezentat la Tokyo doar de doi sportivi: Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi. Cei doi au participat în proba de canoe simplu și dublu 1000 de metri.

În proba de canoe dublu 1000 de metri, Chirilă și Mihalachi au reușit să prindă finala și să încheie pe locul 5. A fost un rezultat important pentru România, în condițiile în care cei doi nu erau cotați la medalii.

ADVERTISEMENT

Cătălin Chirilă, surpriza din proba de canoe simplu 1000 de metri!

Vineri, Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au intrat în proba de canoe simplu 1000 de metri, iar Chirilă a reușit să facă o figură foarte frumoasă. El a reușit să câștige prima serie.

Cătălin Chirilă a încheiat cu timpul de 4:05:617. Sportivul nostru i-a depășit pe cubanezul Jose Ramon Pelier Cordova și Pengfei Zheng.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO CURSA: 

Fără emoții în semifinale!

Românul nici nu a avut emoții pentru accederea în semifinale, în condițiile în care primele două echipaje mergeau direct în semifinale. Chirilă și Pelier Cordova s-au desprins cu câteva secunde în fața plutonului.

Victor Mihalachi și-a încercat și el șansa în proba de canoe simplu 1000 de metri. Din păcate, românul a încheiat pe locul 5 în serii și a intrat în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Mihalachi a ratat prezența în penultimul act! A încheiat pe locul 5 în sferturi!

Două ore mai târziu, Mihalachi a concurat pentru un loc în semifinalele competiției, însă a venit tot pe locul 5, la 5 secunde de ultimul loc calificant în semifinale, obținut de canadianul Connor Fitzpatrick.

Pentru Cătălin Chirilă urmează semifinalele de sâmbătă, iar dacă se va califica, peste doar două ore va evolua în finala probei de canoe simplu 1000 de metri.

ADVERTISEMENT

Românul a fost distribuit în prima semifinală, care va avea loc de la ora 03:44, ora României. Finala B se dispută de la ora 05:45, în timp ce Finala A a competiției se desfășoară de la 05:53.

Cătălin Chirilă, una dintre ultimele șanse la medalii ale României

Victor Mihalachi a anunțat deja că se va retrage la finalul acestui an. Mai tânărul său coechipier, Cătălin Chirilă a anunțat că va continua și speră să poată participa și la Jocurile Olimpice de la Paris.

Însă, până atunci, Cătălin Chirilă are una dintre ultimele șanse ale României pentru medalii la Tokyo în proba de canoe simplu 1000 de metri.

 

ADVERTISEMENT