Sport

Cătălin Cîrjan, acuze grave la adresa lui Emil Săndoi: „Au vrut să mă compromită. Le-a fost teamă că joc bine și nu mai au cum să mă scoată din lotul pentru Euro”

Cătălin Cîrjan a ieșit la atac și spune că nu a refuzat echipa națională. Mesaj pentru Emil Săndoi, Daniel Pancu și FRF.
29.03.2023 | 16:08
Catalin Cirjan acuze grave la adresa lui Emil Sandoi Au vrut sa ma compromita Lea fost teama ca joc bine si nu mai au cum sa ma scoata din lotul pentru Euro
Cătălin Cîrjan are 1 meci la loturile de tineret ale României, în 2018, cu Italia U15. Sursă foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrjan a reacționat din nou public după ce a fost acuzat că a refuzat convocarea la echipa națională a României. Jucătorul lui Arsenal îl atacă pe Emil Săndoi, Daniel Pancu și pe cei de la FRF.

Cătălin Cîrjan spune că nu a refuzat naționala României: „Am acceptat imediat”

Cătălin Cîrjan a rupt tăcerea și a dezvăluit cum au decurs lucrurile din punctul său de vedere: „Pentru ca lumea să înțeleagă exact cum au stat lucrurile, trebuie să spun de la început că eu am primit o convocare la echipa națională U21”.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul central a primit permisiunea clubului și chiar era foarte entuziasmat să joace pentru România U21: „Cei de la Arsenal m-au întrebat dacă doresc să particip și am acceptat imediat. Mai mult decât atât, am și cumpărat bilete de avion pentru mine și pentru părinții mei, deși era obligația Federației să se ocupe de transportul meu”.

Emil Săndoi l-ar fi anunțat însă că nu va mai fi convocat: „Cu două zile înainte de anunțarea lotului, am fost sunat de domnul Săndoi, care mi-a recomandat să merg, până la urmă, la U20. Vă dați seama că în primă fază nu mi-a convenit și i-am argumentat domnului Săndoi de ce nu e în regulă să procedeze așa. Dar i-am spus că îi respect decizia de a nu mă convoca.

ADVERTISEMENT

Mi-a transmis că se va consulta cu colaboratorii dumnealui și că vor lua o decizie. «Păstrăm legătura» au fost ultimele lui cuvinte. N-am mai păstrat nicio legătură, am aflat apoi că nu am fost inclus în niciun lot.

Eu nu am fost chemat acum la U21 pentru că sunt ultimele meciuri înainte de Euro și nu se dorește ca eu să fiu acolo. Sunt sigur că le-a fost teamă că, dacă vin acum și demonstrez că am valoare, s-ar putea să aibă probleme cu oamenii în momentul în care nu aș fi fost inclus în lotul final.

ADVERTISEMENT

Așa, s-au gândit să mă trimită la U20, unde știm ce rezultate au fost. Au vrut să mă compromită, să spună pe urmă: «Cîrjan de la Arsenal… Nu e nimic de capul lui de moment ce naționala pierde într-o asemenea manieră cu el în teren»”, a surprins jucătorul în vârstă de 20 de ani.

Cătălin Cîrjan e ferm: „Eu nu am refuzat să vin la echipa națională”

Selecționerul naționalei de tineret i-ar fi lăsat de înțeles că ar fi trebuit să accepte să se prezinte la lot în toamna lui 2022: „Domnul Săndoi mi-a spus că ar fi fost bine să nu fi refuzat acțiunea din noiembrie, când s-au jucat meciurile cu FC Argeș și cu CSA Steaua”.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Arsenal a motivat însă că ar fi fost chemat la prima echipă a „tunarilor”: „Așa cum i-am explicat și domnului Vlad Munteanu la acea vreme, eu nu am refuzat să vin la echipa națională. Am cerut doar înțelegere pentru că în acea perioadă mă pregăteam să merg cu echipa mare în turneul din Dubai, unde se juca împotriva lui Lyon și AC Milan.

Nu cred că echipa națională avea neapărat nevoie de mine la meciurile cu FC Argeș și cu Steaua. Cred că era mai important pentru viitorul naționalei ca eu să ajung să joc pentru prima echipă a lui Arsenal și acolo era o șansă foarte bună. Era păcat să o ratez. Nici nu putem compara nivelul adversarilor”.

Jucătorul lui Arsenal spune că londonezii nu au primit nicio convocare de la România U20: „Cu domnul Pancu nu am vorbit în viața mea”

Cătălin Cîrjan explică faptul că FRF nu a trimis nicio adresă oficială și nu avea de ce să se prezinte la România U20„La Arsenal nu s-a primit nicio convocare de la U20. Cu domnul Pancu nu am vorbit în viața mea, de asta am și rămas dezamăgit când a spus că a aflat de la Emil Săndoi că nu vreau să vin.

Poate era mai corect să-mi afle și mie punctul de vedere, atât spun. Știu de la alți băieți că îi sună să se intereseze mereu de situația lor. Nu știu ce ar fi schimbat, dar măcar m-ar fi înțeles dacă ar fi știut întreaga poveste”, a spus jucătorul, potrivit playsport.ro.

ADVERTISEMENT