News

Cătălin Cîrstoiu explică de ce a folosit, de fapt, metroul. Ce soluție are medicul pentru transportul în comun

Cătălin Cîrstoiu spune de ce a mers cu metroul și cu tramvaiul. Candidatul Coaliției, despre ce trebuie făcut cu transportul în comun
04.04.2024 | 16:27
Catalin Cirstoiu explica de ce a folosit de fapt metroul Ce solutie are medicul pentru transportul in comun
Medicul Cîrstoiu spune că transportul în comun bucureștean trebuie interconectat / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului, a explicat, joi, de ce ales să meargă cu metroul cu o zi înainte. Medicul a declarat că vrea să se „convingă” că transportul subteran este fiabil și rapid.

Cîrstoiu: „Vreau să fiu convins că metroul este o soluţie fiabilă”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției la Primăria Capitalei, a participat, miercuri, la o conferință de presă în legătură cu extinderea Magistralei 4 de metrou Gara de Nord-Gara Progresul. La plecare, medicul a folosit metroul.

ADVERTISEMENT

Joi, Cătălin Cîrstoiu a explicat că a folosit transportul subteran pentru a se „convinge” că metroul bucureștean este cel mai rapid mijloc de deplasare, spunând că trebuie Metrorex să fie preluat de Primăria Generală.

„Vreau să fiu convins că metroul este o soluţie fiabilă, am văzut singur că timpii de deplasare sunt mult mai scurţi aşa că fac acest demers în mod evident, dincolo de pozele frumoase pe care le aveţi din metrou, în sensul de a arăta că Metrorex trebuie să vină la Primăria Capitalei”, a declarat Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT

A mers și cu tramvaiul

Medicul a spus că va mai călători cu metroul pentru că numai așa o să fie „aproape” de bucureșteni, dând exemplu „relația directă” cu pacienții săi. „O să repet gestul, pentru că eu consider că trebuie să fii aproape de oraş şi asta este cel mai important. Eu pacienţii nu mi i-am consultat prin internet, am avut o relaţie directă cu ei şi asta şi vreau să fac dacă m-am angajat în acest demers”, a spus Cîrstoiu.

Candidatul PSD-PNL la fotoliul lui Nicușor Dan a precizat că, de altfel, a mai mers cu metroul săptămâna aceasta, pe traseul Străuleți-Gara de Nord, tur-retur, dar și cu tramvaiul 45, însoțit de copilul său.

ADVERTISEMENT

„Am mers şi cu tramvalul 45 tot cu copilul. Eu încerc să îmi cresc copilul normal, iar dacă m-am angajat în demersul de a face ordine în oraş şi de a însănătoşi oraşul, cred că trebuie să promovez în primul rând eu asta”, a spus medicul.

Transportul public trebuie interconenectat

Ideea candidatului Coaliției este că transportul public bucureștean trebuie să fie „interconectat” iar faptul că vede zilnic aglomerația din autobuze, tramvaie și troleibuze aceasta este din cauza lipsei de „preocupare” a lui Nicușor Dan și a Primăriei Generale pentru a ameliora transportul în comun.

ADVERTISEMENT

„Oamenii sunt foarte frumoşi care merg cu mijloacele de transport în comun iar părerea mea este că trebuie realizată o interconectare a tuturor mijloacelor de transport în comun într-un sistem integrat, asta e cheia. Văd zilnic, şi când sunt cu maşina, că autobuzele sunt foarte pline, tramvaiele la fel, troleibuzele la fel şi asta se datorează lipsei oricărei preocupări a Primăriei Generale şi a lui Nicuşor Dan de a îmbunătăţi mijloacele de transport în comun”, a spus Cîrstoiu.

Expertul din New York nu a venit

„Soluţia este reprezentată de benzi unice pentru mijloacele de transport, asta trebuia făcut de mult. Dacă avem şi metroul şi imaginăm şi nişte intermodale, cred că lucrurile merg bine. La Gara de Nord şi la Răzoare, între momentul în care te dai jos din metrou şi până ajungi la următorul mijloc de transport faci mai mult decât e permis. Primarul avea un expert din New York, nu a venit, aşa că îl lăsăm să îl caute în continuare”, a mai declarat candidatul Coaliției.

ADVERTISEMENT