News

Erată! Cătălin Denciu, medicul-erou care a salvat pacienți, nu e pus sub acuzare în cazul incendiului de la Piatra Neamț

Medicul erou de la Piatra Neamț, nu e pus sub acuzare de procurori
02.11.2021 | 23:12
Erata Catalin Denciu mediculerou care a salvat pacienti nu e pus sub acuzare in cazul incendiului de la Piatra Neamt
Cătălin Denciu, medicul-erou care a salvat pacienți, pus sub acuzare în cazul incendiului de la Piatra Neamț. Ce acuzații i se aduc. Sursa foto: Pro TV
ADVERTISEMENT
02-11-2021
22:35

Medicul Cătălin Denciu nu e pus sub acuzare

Reprezentanții Parchetului General au precizat pentru adevărul.ro că medicul Cătălin Denciu nu e pus sub acuzare în cazul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț. Redacția Fanatik își cere scuze pentru preluarea informațiilor eronate.

Medicul salvator de la Piatra Neamț este printre persoanele puse sub acuzare în cazul incendiului de la Piatra Neamț.

Medicul de la Piatra Neamț care a salvat pacienții din incendiu, pus sub acuzare

Astfel, printre cei care au fost puși sub acuzare de procurorii de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află și medicul Cătălin Denciu, cel care a intrat în foc pentru a salva pacienții din calea flăcărilor.

ADVERTISEMENT

Printre cei cercetați se mai află și şase foşti manageri, doi medici şi două asistente.

Ce acuzații i se aduc medicului Cătălin Denciu

Dar ce acuzații i se aduc, de fapt, medicului care era de gardă în momentul tragediei? Informațiile arată că nu este vorba despre o culpă medicală, ci despre faptul că el a dat declarații contradictorii.

Medicul Cătălin Denciu este acuzat de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals.

„Se continuă urmărirea penală (…) şi faţă de o altă persoană fizică, medic la secţia ATI (…) constând în aceea că, în exercitarea atribuţiilor, ar fi întocmit şi subscris o adresă din data de 18.06.2021, care conţine menţiuni false privind îngrijirile acordate pacienţilor în timpul manifestării incendiului.

ADVERTISEMENT

Această adresă au folosit-o prin transmiterea la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Neamţ, unde a fost avută în vedere la efectuarea lucrărilor medico-legale privind decesul a două persoane, în scopul de a îngreuna urmărirea penală“, se arată în comunicatul Parchetului General, citat de Adevărul.

Ce alte persoane de interes din anchetă au fost puse sub acuzare

A fost deschis un dosar penal pe numele şeful Secţiei ATI. Liviu Ungureanu este acuzat de ucidere şi vătămare corporală din culpă. De asemenea, și două asistente sunt cercetate.

ADVERTISEMENT

Astfel, ele sunt acuzate de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă în formă calificată.

Cauza pornirii incendiului în care și-au pierdut viața mai multe persoane este o candelă care a rămas aprinsă și nesupravegheată. Asistentele sunt vinovate de acest lucru:

ADVERTISEMENT

„Ar fi folosit şi lăsat fără supraveghere o sursă de foc deschis – o lumânare tip candelă, în contextul agoniei unui pacient.

Aceasta ar fi constituit sursa de iniţiere a focului cu consecinţa incendierii salonului 240 ATI“, a mai precizat sursa menționată.

ADVERTISEMENT
Tags: