News

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, a fost premiat de OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) l-a premiat pe medicul Cătălin Denciu pentru curaj și sacrificiu.
24.05.2021 | 16:09
Catalin Denciu medicul erou de la Piatra Neamt a fost premiat de OMS
Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, a fost premiat de OMS
ADVERTISEMENT

Cătălin Denciu a intrat în flăcări, în noiembrie 2020, pentru a salva pacienți din incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Pentru gestul său, medicul anestezist a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății.

OMS i-a oferit distincția luni, 24 mai. Premiul este acordat pentru atitudinea, sacrificiul și exemplul său profesional și uman, relatează site-ul local Mesagerul de Neamț.

ADVERTISEMENT

Aprecierea a venit din partea dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit sursei citate, anunță Libertatea.

Cătălin Denciu, premiat de OMS: ”Mi-am făcut datoria față de pacienții mei”

„Sunt recunoscător și le mulțumesc pentru totdeauna colegilor mei belgieni, așa cum stau aici în fața dumneavoastră. Mi-am făcut datoria față de pacienții mei.

ADVERTISEMENT

Vă îndemn să susțineți personalul medical în toate modurile pentru a învinge pandemia”, a precizat medicul Cătălin Denciu, despre distinția primită.

Timp de aproape 6 luni, medicul a fost supus unor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare pe care le-a parcurs la Bruxelles. Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții cu Covid internați la ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

ADVERTISEMENT

Doctorul a suferit arsuri de gradele II și III pe 40% din suprafaţa corpului în incendiul din 14 noiembrie 2020, iar din cauza gravității arsurilor, a stat în comă indusă timp de trei săptămâni, transmite Beldefnews.

„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți, iar pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta”, spune dr. Cătălin Denciu.

Perioada dificilă continuă pentru aceasta. Medicul a precizat că urmează o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții pentru a învăța să miște coatele din nou.

„Recuperarea este departe de a se finaliza, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, spune Cătălin Denciu.

ADVERTISEMENT