News

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Neamț, a suferit prima operație în Belgia. Care este starea sa

26.11.2020 | 09:28
Catalin Denciu medicul ranit in incendiul de la Neamt a suferit prima operatie in Belgia Care este starea sa
ADVERTISEMENT

Cătălin Denciu, medicul erou implicat în incendiul de la secția de terapie intensivă de la Piatra Neamț, a trecut prin prima operație de la transferul în spitalul din Belgia. 

Miercuri seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că medicul rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț pe 14 noiembrie a suferit prima intervenție chirurgicală.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproape trei săptămâni, doctorul Denciu a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții cu Covid internați la ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Medicul erou Cătălin Denciu a trecut prin prima operație în Belgia

Oficialitățile de la București, prin vocea ministrului Nelu Tătaru, au oferit noi informații legate de starea medicului Denciu, transferat pe 15 noiembrie la Spitalul Militar Regina Astrid, din Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Tătaru a anunțat că unitatea medicală din Belgia a început seria de operații și se concentrează pe tratarea chirurgicală a leziunilor suferite în incendiu. În urma intervenției chirurgicale din această săptămână, medicul Denciu a scăpat de dializă.

”Ieri (n.r. marți) a suferit prima intervenție chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. Va scăpa, să spun aşa de dializă. A ajuns şi soţia astăzi la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluție bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical”, a explicat Tătaru la B1.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 14 noiembrie, medicul Cătălin Denciu a fost rănit grav în incendiul care a izbucnit în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, în timp ce încerca să salveze pacienţii.

Într-o primă fază, în urma incendiului au murit 10 persoane, alţi 5 pacienţi dintre cei care se aflau în Secţia ATI Covid murind ulterior la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi. Ulterior, bolnavii au început să piardă, rând pe rând, lupta cu boala.

ADVERTISEMENT

Bilanțul victimelor de la Piatra Neamț a crescut

Până la această oră, din cele 6 persoane transferate la Lețcani, au decedat 5, nefiind vorba de persoane care au fost afectate de incendiu.

Miercuri, 25 noiembrie, încă un pacient transferat la Iași, după ce secția ATI a Spitalului Județean Neamț a luat foc, a murit.

Bărbatul fusese transferat la Lețcani, județul Iași, alături de alți 5 pacienți. Dintre aceștia, o singură persoană se mai află în viață, într-o stare extrem de gravă.

ADVERTISEMENT
Tags: