News

Cătălin Drulă a câștigat procesul cu sindicatul de la metrou, condus de Ion Rădoi. “Am spus adevărul”

Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a câștigat procesul cu sindicatul de la metrou, condus de Ion Rădoi, în care era acuzat de defăimare
06.12.2021 | 18:16
Catalin Drula a castigat procesul cu sindicatul de la metrou condus de Ion Radoi Am spus adevarul
Cătălin Drulă a câștigat procesul pe care i l-a intentat Ion Rădoi. sursa foto: colaj Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă, deputat al USR Timiș și fost ministru al transporturilor în guvernul Cîțu, a câștigat procesul cu sindicatul de la metrou, condus de Ion Rădoi. Decizia instanței nu este însă definitivă.

Cătălin Drulă a câștigat procesul cu sindicatul de la metrou

Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat luni, 06 decembrie, pe pagina sa oficială de Facebook că a câștigat procesul pe care i l-a intentat Unitatea Sindicatul Liber Metrou. Acesta fost acuzat de Ion Rădoi de defăimare.

ADVERTISEMENT

Deputatul USR a precizat că a spus niște adevăruri în fața cărora alți miniștri au întors capul.

“Astăzi am câștigat procesul pe care mi l-a intentat USLM, sindicatul de la metrou. Mă acuzaseră de defăimare pentru că aș fi făcut “afirmații care au avut un impact foarte mare asupra demnității, onoarei și reputației membrilor USLM”.

ADVERTISEMENT

În fapt, nu am făcut decât să nu întorc capul și să spun niște adevăruri pe care zeci de miniștri le evitaseră. Sper ca noua conducere a ministerului să nu revină la vechile practici prin care ministrul stă ghiocel în fața intereselor nelegitime ale unor lideri de sindicat”, a precizat Cătălin Drulă.

După două amânări, Judecătoria Sectorului 1 a decis să respingă cererea sindicatului ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel în maxim 30 de zile.

ADVERTISEMENT

De la ce a pornit conflictul între Cătălin Drulă și sindicatul de la metrou

În primăvara acestui an, în timpul mandatului lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, au fost demolate spațiile comerciale de la metrou. Aceste spații erau până în acel moment închiriate de sindicatul lui Ion Rădoi în baza unui contract cu Metrorex. De pe urma lor, USLM primea 75% din chirii.

Măsura lui Cătălin Drulă a dus la proteste masive.

Metrorex a trimis o somație către firma sindicatului pentru a dezafecta imediat spațiile comerciale. A doua zi, lucrătorii chioșcurilor care trebuiau dezafectate au pichetat la metrou și au blocat circulația trenurilor aproape o zi întreagă, cauzând o pagubă directă de aproximativ 2,8 milioane de lei, potrivit Metrorex.

ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă le-a transmis atunci bucureștenilor un mesaj prin care se scuza pentru situația de la metrou. Acesta i-a asigurat că statul nu va ceda niciun centimetru în fața mafiei câtă vreme e el acolo.

“Câtă vreme sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei. Pentru că despre asta este vorba, despre o grupare care se comportă mafiot și atunci când interesele îi sunt atinse recurge la șantaj.

Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci contează doar banii firmei pe care o controlează. Și spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge! Ați dat un oraș peste cap. Unde vă credeți? Nu vă mai merge!”, a declarat Cătălin Drulă în primăvara acestui an.

În urma acestui mesaj, prin care deputatul USR compara sindicatul de la metrou cu o mafie și pe Ion Rădoi cu un șef de cartel, Unitatea Sindicatul Liber Metrou l-a dat în judecată pe Cătălin Drulă pentru defăimare.

ADVERTISEMENT