News

Cătălin Drulă, atac dur la ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Galați: ”Trebuie demis”

Șeful USR, Cătălin Drulă, lansează un atac dur la adresa ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Galați.
25.03.2023 | 21:34
Catalin Drula atac dur la ministrul transporturilor Sorin Grindeanu dupa accidentul feroviar din Galati Trebuie demis
Cătălin Drulă îl atacă dur pe ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Galați: ”Trebuie demis”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accidentul feroviar grav din Galați i-a prilejuit lui Cătălin Drulă un nou atac la adresa ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu. Șeful USR îl acuză pe succesorul său din Guvern că este absent în momentele grele.

Cătălin Drulă îl atacă dur pe ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Galați: ”Trebuie demis”

La mai puțin de două săptămâni de la evenimentul din Teleorman, un alt accident feroviar grav are loc în România. Sâmbătă, 25 martie, la Galați, o locomotivă a lovit puternic un vagon al trenului de călători la care trebuia cuplată. În urma coliziunii au rezultat mai mulți răniți.

ADVERTISEMENT

La câteva zeci de minute după accidentul din gara Galați, fostul șef de la Transporturi, Cătălin Drulă, a avut o reacție dură. Liderul USR este de părere că actualul ministru social-democrat nu ia absolut nicio măsură, deși catastrofele din domeniul transporturilor s-au înmulțit în ultima perioadă.

Catastrofă feroviară după catastrofă feroviară, iar Sorin Grindeanu nu e de găsit nicăieri. În seara aceasta a avut loc un accident la Galați, soldat cu mai multe persoane rănite.

ADVERTISEMENT

Acum nici două săptămâni, autoritățile mințeau în primă fază după accidentul feroviar din Teleorman. Nici atunci nu știa nimeni unde e Grindeanu”, afirmă Drulă, într-un mesaj postat de pagina de Facebook a USR.

Fostul ministru al transporturilor îi cere succesorului său să apară public cu explicații. Drulă spune că Grindeanu ”a adus sistemul feroviar într-o stare gravă” și afirmă că acesta ”trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe în viitor”.

ADVERTISEMENT

”Îi cer urgent să iasă public cu explicații. Să prezinte românilor ce măsuri ia pentru siguranța din transportul feroviar. Lipsa de asumare și preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar într-o stare gravă, care pune în pericol vieți omenești. Grindeanu nu e în stare să fie ministru. Trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe în viitor”, mai susține Drulă.

Reacția lui Sorin Grindeanu după accidentul feroviar de la Galați

Spre deosebire de evenimentul feroviar de pe 13 martie din Teleorman, de această dată Sorin Grindeanu a avut o reacție promptă. Ministrul transporturilor solicită verificări și măsuri rapide din partea CFR Călători.

ADVERTISEMENT

”Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice.

I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a precizat ministrul transporturilor.

ADVERTISEMENT