News

Cătălin Drulă, confirmat ca președinte al USR: ”PSD şi PNL rup România în două”

Cătălin Drulă a fost validat sâmbătă în funcția de președinte al USR și a transmis că printre obiective sale se numără combaterea PSD și a PNL, dar și câștigarea conducerii Guvernului României în 2024.
16.07.2022 | 14:03
Catalin Drula confirmat ca presedinte al USR PSD si PNL rup Romania in doua
Cătălin Drulă vrea să facă o forță politică din USR. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă a fost ales președinte al USR la 11 iulie, cu 71,3% dintre cele 18.177 de voturi exprimate online în perioada 6-10 iulie. Conform procedurilor, rezultatul alegerilor interne a fost validat de Congresul USR organizat sâmbătă, la Timișoara.

Cătălin Drulă are planuri mari în următorii doi ani

Drulă este deputat USR de Timiș și a ocupat funcția de ministru al transporturilor, iar înainte de a fi numit lider cu mandat deplin, el a deținut șefia interimată a partidului de la 7 februarie 2022, după demisia lui Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

Primarul Timişoarei și președintele USR Timiş, Dominic Fritz, a punctat că 97% dintre delegaţii prezenţi la congres au votat pentru validarea lui Drulă pentru un mandat de patru ani.

În fața susținătorilor de la Timișoara, Cătălin Drulă a declarat că USR și-a propus să dea prim-ministrul în 2024, dar și să combată și mai ferm activitatea PSD și a PNL.

ADVERTISEMENT

Cu acest ultim pas procedural de astăzi, sunt oficial preşedintele USR cu mandat deplin. Este un mandat pe care l-am cerut colegilor mei pentru unitate, pentru stabilitate şi pentru coerenţă, pentru eficienţă şi asta voi livra.

Mesaje războinice pentru PSD și PNL

Spre frica PNL şi PSD, USR va livra opoziţie pe bune. De ce facem asta, pentru că PSD şi PNL rup România în două. Sunt milioane de familii care muncesc onest, care respectă regulile, care încearcă să construiască un viitor pentru ei şi pentru copiii lor şi aceasta este o Românie care suferă profund şi nu se întrevede sfârşitul acestei suferinţe”, a declarat Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT

Mai departe, președintele USR a subliniat că în România, inflația a fost scăpată de sub control. În acest context, el a indicat că PSD și PNL sunt vinovate pentru că România este în risc de sărăcie.

În opinia lui Drulă, cele două partide din coaliția de guvernare duc țara spre faliment. În acest sens el a oferit un exemplu și a precizat că la fiecare 4 lei care vin la bugetul de stat, guvernanții se mai împrumută încă 2 lei.

ADVERTISEMENT