News

Cătălin Drulă, critică pachetul de măsuri anunțat de guvernanți: “prea puțin, prea târziu și, ca de obicei, prea prost făcut! “

Cătălin Drulă, președintele USR, este de părere că măsurile pe care guvernanții le-au anunțat nu vor rezolva criza scumpirilor. În plus, el îi acuză că preferă să strângă taxe la bugetul de stat.
12.04.2022 | 08:31
Catalin Drula critica pachetul de masuri anuntat de guvernanti prea putin prea tarziu si ca de obicei prea prost facut
ADVERTISEMENT

Liderii celor trei partide de guvernare au anunțat luni seară pachetul de măsuri pe care Guvernul urmează să îl implementeze pentru a ține sub control criza energetică și pe cea a scumpirilor.

Liderii USR, nemulțumiți de măsurile anunțate

Cel care a transmis criticile USR a fost chiar președintele interimar al formațiunii, Cătălin Drulă. El este de părere că acestea nu au fost gândite bine și că nu răspund nevoilor economice și sociale din acest moment, notează Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Critica principală pe care Drulă o aduce pachetului de măsuri propus de partidele de la putere visează sursa de finanțare. Mai exact, el este de părere că nu există o sursă reală care să acopere toate aceste proiecte.

În plus el este de părere că cele trei partide nu informează publicului asupra unui aspect esențial: scumpirea prețurilor pentru energie sau alimente se traduce, în cele din urmă, în taxe și impozite mai mari la bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

USR a propune reducerea taxelor pe energie

După cum explică Drulă, în ceea ce privește, scumpirea energiei electrice și a gazelor naturale aduce un surplus de zece miliarde de lei la bugetul de stat.

Dacă guvernanții ar fi fost de acord cu o reducere a taxelor pentru energie, cele zece miliarde ar putea rămâne la consumatori, argumentează președintele interimar al USR.

ADVERTISEMENT

“Pachetul propus de Coaliția Sărăciei este prea puțin, prea târziu și, ca de obicei, prea prost făcut! Guvernului PSD-PNL-UDMR ÎI CONVINE să încaseze mai mult din taxe și de asta nu face nimic în folosul oamenilor pe termen lung. USR a propus cea mai simplă și eficientă soluție – scăderea taxării pe energie”, explică Drulă într-un comunicat de presă.

Plecând de la modul în care statul taxează energia electrică și gazele naturale, Drulă a lansat un atacat la adresa a premierului Ciucă și a liderului social-democrat, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

“Din 100 de lei plătiți în plus la energie, 59 merg la stat prin TVA și accize. În loc să lase acești bani în buzunarele românilor, statul decide să-i ia la buget și să promită firimituri. De ce firimituri? Pentru că nu Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă trebuie să decidă ce se întâmplă cu banii oamenilor, ci ei înșiși“, susține Drulă.

ADVERTISEMENT