News

Cătălin Drulă desființează o agenție din subordinea Ministerului Transporturilor. Care este motivul deciziei

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) va fi desfiinţată, a anunțat ministrul.
04.07.2021 | 17:31
Catalin Drula desfiinteaza o agentie din subordinea Ministerului Transporturilor Care este motivul deciziei
ADVERTISEMENT

Atribuţiile ARSVOM vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), premierul Florin Cîţu exprimându-și acordul în acest sens, a mai precizat șeful de la Transporturi.

Cătălin Drulă desființează o agenție din subordinea Ministerului Transporturilor. Care este motivul deciziei

Daniel Manole, directorul ARSVOM, a fost revocat din funcţie, joi, după ce a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

ADVERTISEMENT

Drulă a salutat recenta acţiune a procurorilor şi a subliniat că la respectiva instituţie s-a derulat un control pornit la cererea sa.

“În martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a prea putut ieşi din port pentru că era vreme rea, iar barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vreme rea.

ADVERTISEMENT

Am trimis un corp de control acolo, control încheiat, care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de achiziţii.

Anunţ că această agenţie va fi desfiinţată, am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul, iar atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU, pentru că, de fapt, nici nu-şi prea avea rostul, iar prin felul în care au acţionat – şi vedem şi aceste acuzaţii, este un dosar în curs care va trebui finalizat – arată că sunt suspiciuni mari de integritate, de competenţă grave şi vom desfiinţa această agenţie”, a explicat Cătălin Drulă într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor a mai anunțat că a trimis corpul de control şi la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, Portul Galaţi sau Autoritatea Navală Română, pentru că şi acolo sunt suspiciuni.

“Acolo am luat deja măsuri de schimbare a conducerilor, am adus profesionişti la fel ca la Portul Constanţa, în consiliile de administraţie.

ADVERTISEMENT

Este un proces amplu de numire a profesioniştilor, de organizare de proceduri pentru mandate stabile pe patru ani, ca să nu mai stea la mâna politicului şi face parte din efortul de profesionalizare pe care îl facem”, a detaliat Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă se află, duminică, la Timişoara, pentru a participa la Conferinţa judeţeană de alegeri a USR-PLUS unde candidează pentru un loc în Biroul Judeţean.

Pentru funcţia de preşedinte al USR-PLUS Timiş s-a înscris un singur candidat, actualul primar al municipiului Timişoara, Dominic Fritz.

ADVERTISEMENT