News

Ce cifre colosale are firma la care a lucrat tatăl lui Cătălin Drulă. Acționarul principal al companiei este Teodor Ileș, fost general SIE

Ales președinte interimar al USR, după demisia lui Dacian Cioloș, Cătălin Drulă (40 de ani) a vorbit zilele trecute și despre implicarea tatălui său într-o afacere prosperă, care aparține astăzi unui fost general SIE.
15.02.2022 | 09:03
Ce cifre colosale are firma la care a lucrat tatal lui Catalin Drula Actionarul principal al companiei este Teodor Iles fost general SIE
Tatăl lui Cătălin Drulă lucrează de ani buni în cadrul firmei la care acționar principal e Teodor Ileș, fost general SIE
ADVERTISEMENT

Pe 8 februarie, după demisia din funcție a lui Dacian Cioloș, Cătălin Drulă, fostul ministru al transporturilor, a fost numit președinte interimar al USR. Politicianul de 40 de ani și-a trasat încă de atunci direcțiile spre care vrea să conducă partidul.

“Vom lupta cu un sistem corupt și inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării. Vom arăta unde se risipește resursa bugetară și vom veni cu soluții concrete pentru a acoperi aceste găuri negre. Vom avea pentru fiecare minister și agenție o echipă de monitorizare”, a punctat Drulă.

ADVERTISEMENT

După ce a ajuns în fruntea USR, Cătălin Drulă a vorbit într-un interviu acordat SpotMedia.ro despre părinții săi, cu precădere despre tatăl său, încercând să demonteze acuzațiile apărute în spațiul public, cum că Gheorghe Drulă ar fi fost un personaj important într-o firmă condusă de Teodor Ileș, fost general SIE.

Cătălin Drulă: ”Tata a lucrat în fabrica de calculatoare, era șef de secție”

”Este revoltător. Bunicul meu, ceasornicar, a fost deținut politic și urmărit până la 75 de ani. Tata a lucrat în fabrica de calculatoare, era șef de secție. După Revoluție s-a dus în zona privată, din 1995 a lucrat la această firmă în care acționar majoritar era o firmă israeliană. Era director din zona tehnică de proiecte, a fost doar angajat”, a afirmat Drulă pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

”În anii ‘90, mama socotea cum să trecem de la un salariu la altul. La mulți ani după angajarea tatălui meu, în anii 2000, acționariatul firmei s-a schimbat cu domnul respectiv, cu care tata nu avea nicio legătură. Tata nu are legătură cu sistemul de putere dinainte sau de după ’89. Prin mecanisme de înnoroire și împroșcare s-au creat aceste povești”, a completat fostul ministru în interviul respectiv.

Fostul general SIE Teodor Ileș deține firma din 2005

Firma la care face referire Cătălin Drulă și la care a lucrat ani buni tatăl lui se numește Felix Telecom și are ca obiect de activitate “fabricarea echipamentelor de comunicații”, potrivit informațiilor oficiale.

ADVERTISEMENT

Compania Felix Telecom a fost înființată în anul 1992 de către Bancorex, Felix Computers, Teleconstrucția, Telrad Telecommunication & Electronic Industries LTD (Israel) și Terra SA, ultima fiind întreprinderea prin intermediul căreia fosta Securitate realiza tranzacțiile cu armament, așa cum amintea profit.ro.

Din 2005, însă, firma respectivă a ajuns pe mâna fostului general SIE Teodor Ileș, trecut în rezervă la 1 decembrie 1999 după ce fusese avansat la gradul de general de președintele Emil Constantinescu.

ADVERTISEMENT

Mailul de serviciu al lui Gheorghe Drulă apare încă în datele firmei Felix Telecom

Astăzi, Felix Telecom îi are ca acționari pe Teodor Ileș (52%) și pe Doina Felicia Ileș (48%), soția acestuia, așa cum reiese din informațiile oficiale consultate de FANATIK. Potrivit linkedin.com, Gheorghe Drulă, tatăl fostului ministru, ar fi ocupat funcția de consultant în această firmă până în februarie 2021.

Și totuși, în ciuda faptului că tatăl lui Cătălin Drulă susține că ar fi lucrat la respectiva firmă până în februarie 2021, și în prezent pe contul Felix Telecom, accesat prin intermediul site-ului listafirme.ro, există disponibil mailul de serviciu al lui Gheorghe Drulă, alături de cel clasic, cu office@felixtelecom.ro, notează FANATIK.

firma tata drula
În datele oficiale apare încă, la mailuri de contact, și mailul lui Gheorghe Drulă, tatăl fostului ministru

Rezultatele înregistrate de firma Felix Telecom sunt de-a dreptul impresionante. În 2019, cifra de afaceri a fost de 42.610.526 lei, iar profitul a fost unul consistent, de 3.495.181 lei, pentru ca în 2020 cifra de afaceri să  fie de 37.583.852 lei, iar profitul a crescut simțitor, până la 5.344.498 lei.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”