News

Cătălin Drulă îl desființează pe Florin Cîțu: “Este un zombi politic”

16.04.2021 | 19:20
Catalin Drula il desfiinteaza pe Florin Citu Este un zombi politic
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă l-a desființat pe Florin Cîțu. Ministrul Transporturilor a spus despre premier că este „un zombie politic”.

Demnitarul a criticat în termeni duri decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. Totodată, el a precizat că prin această decizie s-a pierdut încrederea partenerilor de guvernare față de premier.

ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă a precizat că singura modalitate prin care se pot reașeza lucrurile în Coaliție este schimbarea premierului. Acesta a exclus ieșirea de la guvernare a USR Plus.

Cătălin Drulă îl desființează pe Florin Cîțu: “Este un zombi politic”

Cătălin Drulă a criticat dur decizia premierului: „din păcate a fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție”.

ADVERTISEMENT

„Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct,” a adăugat demnitarul penru G4Media.

Ministrul Transporturilor a declarat că încrederea în premier a fost pierdută: „nu poți conduce în lipsa încrederii partenerilor pe care îi conduci. Lucrul acesta are consecințe mai subtile decât ce se întâmplă mâine. Desigur că putem ajunge și la discuții instituționale. La orice criză există și soluții instituționale, există această retragere de încredere, în forma ei prevăzută de Constituție”.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre poziția adoptată în cazul unei moțiuni de cenzură depusă de PSD, Drulă a precizat că nu crede că se va ajunge acolo. El l-a caracterizat pe Florin Cîțu ca fiind un zombie politic.

„Acesta este gestul ultim (n.r.- moțiunea de cenzură) prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, a explicat politicianul.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, pentru bunul mers al coaliției de guvernare e nevoie de schimbări: „va fi nevoie de o reașezare a relațiilor. O prezumție esențială a fost încălcată: că avem oameni responsabili și adulți la masă. Lucrurile astea nu sunt personale, sunt instituționale: avem o coaliție ca să îndeplinim un program de guvernare. Suntem eficienți cât timp lucrăm într-un cadru agreat, în care când sună băieții deranjați de prin mafiile locale nu clipim. Și nu dăm telefoane și nu devine subiect de linșaj mediatic acel ministru și subiect de fabricații, cum e acest lung șir de lucruri făcute de Vlad Voiculescu”. Prin „reașezarea coaliției”, el a explicat că trebuie rezolvată problema premierului.

Drulă a mai adăugat că nu se dorește ieșirea de la guvernare și că aceasta nu stă într-un singur om: „va fi o discuție în coaliție luni și nu aș vrea să anticipez în faza aceasta. Noi ne continuăm treaba. S-a discutat despre ieșirea de la guvernare. De ce să ieșim de la guvernare? E o guvernare foarte în regulă, nu ieșim din coaliție, suntem fideli față de parteneri, dar guvernarea nu stă într-un singur om, ca să repet cuvintele premierului”.

ADVERTISEMENT