News

Cătălin Drulă, în război cu un greu din PNL: “Emil Boc este incompetent”

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, l-a atacat luni pe primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, despre care a spus că prezintă clujenilor proiecte mari de infrastructură care stagnează de mult timp.
04.07.2022 | 22:13
Catalin Drula in razboi cu un greu din PNL Emil Boc este incompetent
Foto: facebook.com/catalindrulausr, facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă, Cătălin Drulă s-a referit la centura metropolitană Cluj, la metroul din Cluj, dar și la alte proiecte mari de infrastructură rutieră și feroviară. Despre toate a spus că nu sunt decât niște amăgiri oferite de Emil Boc celor care l-au ales din nou în 2020.

Ce îi reproșează Cătălin Drulă lui Emil Boc

Amintim că Emil Boc este cel mai longeviv primar din istoria Clujului, având în vedere că la alegerile locale din 2020 a obținut al cincilea mandate ca primar, după cele din 2004, 2008, 2012 și 2016.

ADVERTISEMENT

Aceste cifre nu l-au impresionat pe Cătălin Drulă, care a subliniat că Emil Boc are un complice în persoana viceprim-ministrului Sorin Grindeanu.

Am venit astăzi la Cluj ca să fluier în biserică. Vremurile în care Emil Boc vorbea ca un arhanghel galben pesedist s-au terminat. E momentul ca cineva – noi, USR, şi cu mine, Cătălin Drulă – să-i spunem clar primarului că minte cu neruşinare.

ADVERTISEMENT

2024 e după colţ şi domnia sa peste băncuţe, marcaje şi mici proiecţele va lua sfârşit. Sunt astăzi aici ca să vă spun că orașul Cluj are nevoie de viziune şi de proiecte mari”, a spus Drulă la începutul conferinței de presă.

Ce se mai întâmplă cu centura metropolitană Cluj

În continuare, el s-a referit la principalele proiecte de dezvoltare urbană la care Emil Boc s-a referit în ultimii ani. ”Şi vreau să vă spun adevărul, pe care nu-l auziţi de la domnul Boc, despre centura metropolitană Cluj, despre metroul din Cluj, despre alte proiecte mari de infrastructură rutieră, feroviară, din regiune, care sunt date de gard de partenerul lui Emil Boc din Guvern, Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Centura metropolitană Cluj, un proiect extrem de întârziat, şi este întârziat pentru că administraţia Emil Boc este paralelă cu proiectele de infrastructură mare. În 2017 – atenţie, 2017 – a luat Emil Boc acest proiect în ograda sa şi din 2017 până astăzi n-a reuşit să facă nici măcar studiul de fezabilitate.

În 2018 a semnat un contract pentru studiul de fezabilitate; avea termen un an, au trecut patru ani şi încă nu e aprobat. Nu există exproprieri, nu sunt obţinute toate avizele, cum ar fi avizul pentru siguranţa circulaţiei, nu e lansată licitaţia de lucrări, iar acordul de mediu a fost obţinut abia zilele trecute. Nu există vinovaţii imaginari pe care îi caută domnul Boc, există doar Emil Boc, care este incompetent”, a declarat Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT