Alegeri 2024

Cătălin Drulă, noi acuze pentru guvernul PSD-PNL: „Ne duce în dezastru financiar”

Cătălin Drulă: „Marcel Ciolacu și ministrul PNL de Finanțe împovărează fiecare român pe decenii”. România, spre un „dezastru financiar”, spune liderul USR
22.05.2024 | 17:14
Catalin Drula noi acuze pentru guvernul PSDPNL Ne duce in dezastru financiar
Liderul USR spune că Guvernul va îndatora generații de români / Foto: Facebook, Cătălin Drulă
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă, președintele USR, acuză guvernul PSD-PNL că duce România pe calea unui „dezastru financiar” și că a „îndatorat” țara cu 3,2 miliarde de euro, după o nouă emisiune de eurobonduri.

„Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar”

Cătălin Drulă, președintele USR, a acuzat, miercuri, coaliția PSD-PNL aflată la guvernare că duce țara spre un „dezastru financiar”, după ce, marți, a avut loc o nouă emisiune de eurobonduri.

ADVERTISEMENT

„Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar! Ieri, PSD-PNL a mai îndatorat România cu 3,2 miliarde de euro printr-o nouă emisiune de eurobonduri”, se arată într-o postare, miercuri, pe pagina Facebook a președintelui USR.

„Duc economia în gard, cu toată viteza”

Potrivit lui Cătălin Drulă, Guvernul a făcut împrumuturi de 11 miliarde de euro în acest an, și a acuzat coaliția PSD-PNL că „duce economia în gard”, fără a le păsa de viitorul cetățenilor

ADVERTISEMENT

„În total, a împrumutat 11 miliarde de euro anul acesta și a depășit, după doar cinci luni, ținta de împrumut asumată pe întreg anul. Duc economia în gard, cu toată viteza, fără să le pese de viitorul românilor”, a scris președintele Uniunii Salvați România.

Viitoarele generații, spune Cătălin Drulă, sunt cele care vor plăti aceste împrumuturi, care, spune el, au fost luate cu „dobânzi uriașe”, astfel că cei care vor veni vor fi „îngropați în datorii”.

ADVERTISEMENT

„Pe 9 iunie trebuie să îi oprim”

„Împrumuturile, luate la dobânzi uriașe de 5,3% și 5,7%, îi îngroapă în datorii pe copiii noștri, deoarece viitoarele generații vor fi nevoite să plătească acești bani. În loc să oprească jaful public, să facă reformele, să atragă banii din PNRR și să-i investească în spitale, școli și autostrăzi, Marcel Ciolacu și ministrul PNL de Finanțe împovărează fiecare român pe decenii”, se arată în postarea lui Cătălin Drulă.

Pe 9 iunie trebuie să îi oprim. Dreapta Unită va câștiga alegerile și va da viitorul Președinte și Premier al României! Oprim risipa, oprim jaful public și lăsăm mai mulți bani în mâinile oamenilor care muncesc cinstit”, a mai scris Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT