Alegeri 2024

Cătălin Drulă, pregătit pentru alegerile prezidențiale. ”Sunt un candidat natural”

Președintele USR a declarat că, deși încă nu s-a luat o decizie în cadrul Alianței Dreapta Unită, el este un ”candidat natural” al USR la prezidențiale.
10.05.2024 | 00:03
Catalin Drula pregatit pentru alegerile prezidentiale Sunt un candidat natural
Cătălin Drulă, dispus să candideze la prezidențiale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă a precizat că un anunț legat de decizia Alianței Dreapta Unită (ADU) privind alegerile prezidențiale va fi făcut după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Cătălin Drulă, pregătit pentru alegerile prezidențiale

Președintele USR s-a declarat gata să își asum rolul de candidat. Cătălin Drulă mai spune că profilul de candidat la prezidențiale nu se construiește peste noapte

ADVERTISEMENT

„Profilul de prezidențiabil nu ți-l creezi într-o miercuri. Ți-l creezi începând din școală, din educația pe care o ai, din ce-ai făcut în viață, dintr-o carieră. Sunt multe zeci de ani de structurare a unei persoane până să aibă un profil de prezidențiabil.

Evident, eu, ca lider al celui mai mare partid din Alianța Dreapta Unită, acest pol al forțelor de dreapta, sunt un candidat natural pentru Președinția României, dar această decizie nu am luat-o încă în Alianța Dreapta Unită.

ADVERTISEMENT

Va fi un anunț după 9 iunie. În orice caz, această construcție politică este una formată pentru toate cele patru runde de alegeri și cu perspectivă după 2025”, a declarat Cătălin Drulă la Digi24.

Președintele USR a mai spus că este „gata să-și asume” rolul de candidat, precizând că un lider „șovăielnic”, care nu-și asumă acest rol, „nu e în locul potrivit”.

ADVERTISEMENT

”PSD-PNL, un clan politic”

Tot joi, în cadrul mitingulului Alianței Dreapta Unită, care a marcat debutul campaniei electorale şi care a avut loc la Timişoara, Cătălin Drulă, a catalogat PSD şi PNL ca fiind un clan politic.

„Să spunem lucrurilor pe nume, noi nu ne confruntăm cu nişte adversari politici. Peste tot în ţară ne batem cu un clan politic, PSD-PNL.

ADVERTISEMENT

Peste tot s-au unit împotriva noastră Ciolacu cu Ciucă, Robu cu Simonis, Rareş Bogdan cu Gabriela Firea. Mai ţineţi minte pe Rareş cum urla acum 4 ani împotriva PSD? Cine apare astăzi pe afişe cu Tudose şi Olguţa Vasilescu?

Astăzi PNL nu mai este altceva decât o filială a PSD. Partidul Liberal, partidul Brătienilor, nu mai există. Partidul lui Iohannis, Ciucă şi Lucică Bode nu este acelaşi PNL.

Este un PNL care a abandonat clasa de mijloc, care în ultimii ani a jefuit bugetul de stat, bugetele primăriilor, cot la cot cu hoţii de la PSD. Buzatu cu portbagajul, Cherecheş cu fuga din ţară, Iulian Dumitrescu Lamborghini şi mai nou îl avem pe Bode căbănuţă şi toţi ăştia îl au ca şef pe Klaus palat. (…)

Am creat Alianţa Dreapta Unită ca să le oferim oamenilor o alternativă onestă şi puternică la coaliţia PSD-PNL. E simplă alegerea acum în România. (…) Singura şansă să scăpăm România de clanul PSD-PNL este aici, Alianţa Dreapta Unită”, a declarat Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT