News

Cătălin Drulă, prima reacție după accidentul feroviar de la Fetești. „Mecanicul a adormit, consumase băuturi alcoolice”

Ministrul Transporturilor a anunțat că mecanicul care a provocat accidentul de la Fetești a consumat băuturi alcoolice.
29.07.2021 | 11:36
Cătălin Drulă, prima reacție după accidentul feroviar de la Fetești. „Mecanicul a adormit, consumase băuturi alcoolice
Cătălin Drulă, prima reacție după accidental feroviar de la Fetești. "Mecanicul a adormit, consumase băuturi alcoolice". Sursă foto: facebook
ADVERTISEMENT
29-07-2021
11:10

Drulă, primele măsuri după accidentul de la Fetești

Cătălin Drulă a luat primele măsuri după accidentul de la Fetești. Ministrul Transporturilor a anunțat că operatorul privat al trenului care a provocat incidentul nu va mai efectua operațiuni de transport pentru că i-a fost restricționat certificatul de siguranță.

În ultima perioadă au avut loc trei accidente în care au fost implicate trenuri de marfă. Vineri la minister au fost convocați reprezentanții operatorilor de transport feroviar. 

“Cu siguranța feroviară nu are nimeni dreptul să se joace. Tocmai am încheiat o ședință de urgentă cu autoritățile din sistemul de siguranță feroviară.

Concluziile sunt următoarele: operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță.

Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță.

La nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora”, a spus ministrul pe Facebook.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor a dat mai multe informații despre accidentul feroviar de la Fetești în care au fost implicate două garnituri de tren.

Potrivit lui Cătălin Drulă mecanicul de tren era sub influența băuturilor alcoolice și ar fi adormit. Nici sistemul de frânare automată nu era funcțional.

ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă, prima reacție după accidental feroviar de la Fetești. “Mecanicul a adormit, consumase băuturi alcoolice”

Mecanicul care a provocat accidentul de la Fetești, în care două trenuri s-au ciocnit în gară consumase băuturi alcoolice. După ce a fost testat s-a descoperit că avea o alcoolemie de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Vreau să transmit un semnal foarte clar către acești operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu sigurața pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele.

ADVERTISEMENT

Sistemul de frânare automat nu era funcțional, ancheta o să spună de ce. Din primele informații, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă.

Din ce am înțeles, da, a adormit, înțeleg că era și sub influența băuturilor alcoolice. Există controale și inspecții care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare șofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testați toți mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio țară din lume”, a spus ministrul Transporturilor.

Vreme rea a făcut ravagii

Traficul feroviar a fost dat peste cap după furtuna care a avut loc noaptea trecută. CFR a anunțat că trenurile vor avea întârzieri chiar și de 420 de minute. Asta după ce un tren în care erau mai mulți copii a stat în câmp nouă ore.

ADVERTISEMENT

“Din păcate fenomenele meteo extreme au afectat traficul în București și peste asta și un accident între două trenuri de marfă. Toate echipele sunt în teren pentru a remedia această situație cât mai rapid.

Evident în astfel de cazuri apar întârzieri, disconfort, neplăcere. Pasagerii care au plătit bilet sunt într-o situație extrem de neplăcută, și dacă sunt într-un ambuteiaj.

Copilul meu de patru ani a fost într-un tren spre Constanța, săptămâna trecută, putea să se întâmple.

ADVERTISEMENT

În momentul în care se întâmplă o situație de calamitate lucrurile rămân blocate pentru multe ore. Oamenilor le cer eu scuze, ca responsabil al acestui sistem”, a mai spus Cătălin Drulă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri