News

Cătălin Drulă, prima reacție după stenogramele din dosarul lui Ion Rădoi: ”Acolo, la Metrou, în zona de conducere a sindicatului, este un sistem mafiot”

Cătălin Drulă reacționează după apariția stenogramelor din dosarul lui Ion Rădoi. Fostul ministru al transporturilor spune că ”este un sistem mafiot” zona de conducere a sindicatului Metrorex.
17.05.2022 | 10:59
Catalin Drula prima reactie dupa stenogramele din dosarul lui Ion Radoi Acolo la Metrou in zona de conducere a sindicatului este un sistem mafiot
Ce spune Cătălin Drulă despre stenogramele din dosarul Rădoi. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă a avut prima reacție în cazul apariției stenogramelor din dosarul Rădoi. Fostul ministru al transporturilor și-a exprimat părerea despre racheții ucraineni la care s-au gândit sindicaliștii Metrorex, pentru capul său, dar și pentru al directorului companiei, Ștefan Paraschiv.

Cătălin Drulă acuză că la sindicatul Metrorex se află ”un sistem mafiot”

Cătălin Drulă, actual președinte interimar al USR, transmite că la mjiloc este vorba despre ”un sistem mafiot”, dar și că pe parcursul mandatului său, în calitate de ministru al transporturilor, PSD și PNL au fost complice la ”buboaiele crescute în ani de zile”.

ADVERTISEMENT

”Confirmă ceea ce spuneam și anul trecut, și anume că acolo, la Metrou, în zona de conducere a sindicatului, este un sistem mafiot, că la toată această parte de gestionat spațiile comerciale și de drenat bani care ar trebui să meargă la bugetul statului și în toate aceste ilegalități este un sistem de tip mafiot. Acest rechizitoriu confirmă acest fapt. De altfel, eu am fost dat în judecată de domnul Rădoi și de sindicatul USLM pentru că i-aș fi făcut «mafioți», acesta este motivul acțiunii în instanță. Am câștigat deja unul dintre procese.

Acum știți, cât am fost la minister eu nu m-am ferit de dosarele dificile, n-am întors capul de la toate aceste buboaie crescute în ani de zile, cu complicitatea celor din partidele clasice, PNL și PSD, care au fost la minister și care au prelungit contractele acestea. Peste tot unde deschizi un sertar la Ministerul Transporturilor sau un dulap este o încrengătură din asta de interese, de mafii. Nu mi-am făcut prieteni”, a spus Cătălin Drulă, luni seară, la B1 Tv.

ADVERTISEMENT

Ce spune Drulă despre racheții ucraineni la care s-au gândit sindicaliștii Metrorex

Întrebat și dacă avea habar de planul sindicaliștilor de a organiza un protest spontan, dar și dacă ia în serios identificarea racheților ucraineni pentru lichidarea sa, Drulă a mărturisit că a avut parte de o serie de amenințări.

”Am primit foarte multe amenințări în acea perioadă. Era declanșată așa o operațiune pe canalele de socializare, în care primeam și mesaje pe pagina de Facebook și domnul Rădoi a avut grijă să mă amenințe la televizor, dar, în fine, acestea sunt niște lucruri pe care trebuie să ți le asumi ca om politic dacă vrei să faci treabă, dacă vrei să destructurezi niște mafii, și eu cred că asta este misiunea pe care trebuie să o aibă un om de stat când preia cârma unui minister, a unei primării, a unei instituții din acestea mari. Dacă nu simți că ești în stare de asta, ar trebui să stai deoparte”, a mai detaliat Drulă.

ADVERTISEMENT

Totul are loc după ce luni au ieșit la iveală discuții de pe grupul de WhatsApp al sindicaliștilor lui Ion Rădoi, de anul trecut, când Cătălin Drulă a ordonat desființarea tarabelor și chioșcurilor închiriate ilegal.

Angajații lui Rădoi puneau problema plătirii unor racheți ucraineni pentru capetele lui Drulă și a directorului Metrorex, Ștefan Paraschiv. Suma luată în calcul ar fi fost de 1 milion de euro, obținută din donații, a câte 1.000 de lei, de la salariații de la metrou. De altfel, s-a vorbit și despre organizarea unui protest spontan.

ADVERTISEMENT