News

Cătălin Drulă și-a anunțat candidatura pentru președinția USR. „Partidul are nevoie de o mână hotărâtă pe volan”

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunțat că va candida pentru un nou mandat la conducerea partidului la congresul programat pentru luna octombrie.
21.05.2022 | 11:56
Catalin Drula sia anuntat candidatura pentru presedintia USR Partidul are nevoie de o mana hotarata pe volan
Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă a devenit președinte interimar al USR în luna februarie, după demisia lui Dacian Cioloș. Sâmbătă, Drulă a anunțat că va candida pentru un mandat întreg de președinte al partidului, la congresul ce va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie.

Drulă: „Livrez rezultate, nu bla-bla steril”

Astăzi mi-am lansat oficial candidatura pentru președinția USR. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des și laud la fel. Și mereu o fac sincer și fără ocolișuri.

ADVERTISEMENT

Cred că USR are nevoie de organizare, energie și o mână hotărâtă pe volan. Și că sunt persoana potrivită pentru asta”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Drulă susține că USR este cel mai mare partid de opoziție și singura formațiune liberală din România, iar misiunea partidului trebuie să fie modernizarea țării.

ADVERTISEMENT

În acești ani am învățat că politica este un joc de echipă. Vedetismul și politica pe persoană fizică nu produc rezultate durabile. Puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare. Iar democrația nu poate funcționa fără încredere, respect și delegare”, a continuat Drulă.

Critici la adresa lui Cioloș

Mesajul prin care și-a anunțat candidatura conține și o critică voalată la adresa predecesorului său, Dacian Cioloș, care a renunțat la funcție din cauza unor dispute cu restul conducerii.

ADVERTISEMENT

Vreau să explic ce înseamnă pentru mine leadership: înseamnă să-ți pese. Să crezi în ce faci. Să fii sincer cu tine și cu cei care ți-au dat încrederea. Să nu te ferești de responsabilitate și să nu abdici. Să conduci. Volanul e acolo, trebuie doar să vrei să pui mâna pe el și să-ți pese de pasageri”, a conchis Cătălin Drulă.

Drulă a preluat conducerea USR ca președinte interimar pe 7 februarie, după ce Dacian Cioloș a demisionat, la mai puțin de 6 luni de la congresul în care fusese ales. Cătălin Drulă a preluat automat funcția de la Cioloș întrucât era vicepreședintele care fusese ales cu cel mai mare număr de voturi.

ADVERTISEMENT

Luna trecută au apărut informații potrivit cărora Cioloș ar intenționa să formeze un nou partid, încercând să-i atragă alături de el pe parlamentarii și europarlamentarii USR care provin din fostul PLUS.

ADVERTISEMENT