Alegeri 2024

Cătălin Drulă spune că este „criză bugetară” și trebuie reduse cheltuielile. „PSD și PNL sunt în campanie, nu pot să renunțe la jaful public”

Cătălin Drulă: „Cheltuielile Guvernului au crescut cu aproape 30%, în timp ce veniturile au crescut doar cu 15%”. Liderul USR acuză PSD și PNL
29.05.2024 | 19:44
Catalin Drula spune ca este criza bugetara si trebuie reduse cheltuielile PSD si PNL sunt in campanie nu pot sa renunte la jaful public
Liderul USR spune că generațiile viitoare vor plăti „datoriile” făcute de PSD și PNL / Foto: Facebook, Cătălin Drulă
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă, președintele USR, a afirmat, miercuri, că deficitul la bugetul de stat este „la nivel record”, spunând că cheltuielile guvernamentale au crescut cu aproximativ 30% și veniturile doar cu 15%. Drulă vorbește de un „dezastru financiar în cifre”.

Cătălin Drulă: „Cum arată dezastrul financiar în cifre”

Cătălin Drulă, liderul USR, a afirmat, miercuri, că deficitul bugetar este la un „niver record” și că cheltuielile Guvernului aproape că au dublat veniturile.

ADVERTISEMENT

„A venit confirmarea oficială: deficit bugetar la nivel record! Cum arată dezastrul financiar în cifre: Cheltuielile Guvernului au crescut cu aproape 30%, în timp ce veniturile au crescut doar cu 15%.

Cheltuielile cu salariile bugetarilor au explodat cu 21%, iar cele cu bunuri și servicii cu 28%. Bugetarea inițială prevedea o creștere de doar 10% a cheltuielilor totale, dar realitatea arată o valoare dublă.

ADVERTISEMENT

În primele patru luni din 2024, deficitul bugetar a ajuns la 57 de miliarde de lei (3,34% din PIB), iar la finalul anului putem ajunge la 8% din PIB”, a scris președintele USR pe pagina sa Facebook.

„PSD și PNL nu pot să renunțe la jaful public”

Cătălin Drulă apreciază că este o situație de criză bugetară care reclamă să fie luate măsuri de urgență pentru reducerea cheltuielilor, dar că aceste măsuri nu vor fi luate de PSD și PNL pentru că se află în campanie electorală și „nu pot să renunțe la jaful public”.

ADVERTISEMENT

„E o criză bugetară care necesită măsuri urgente de reducere a cheltuielilor. Dar pesediștii și peneliștii sunt în campanie, nu pot să renunțe la jaful public”, spune președintele USR.

„Banii vor merge în achitarea datoriilor luate de Ciolacu și Ciucă”

Cătălin Drulă vorbește de, spune el, consecințele acestei crize, cu noi împrumuturi, la dobânzi mai ridicate, nota de plată, spune liderul USR, urmând să fie achitată de generațiile care vin, pe fondul creșterii inflației și scăderii puterii de cumpărare a populației.

ADVERTISEMENT

„Consecințele sunt ușor de înțeles. Vor împrumuta și mai mulți bani, la dobânzi și mai mari, bani care vor fi plătiți de noi și de generațiile viitoare. În loc să investească în spitale și școli, banii vor merge în achitarea datoriilor luate de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Inflația va continua să crească, puterea de cumpărare a românilor va scădea.

Nu îi vom lăsa să câștige anul aceasta, pentru că asta ar însemna o explozie a taxelor. Nu vor mări taxele pentru că nu vor câștiga. Pe 9 iunie, ne mobilizăm la vot și alegem România Modernă”, se mai arată în postarea lui Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT