Alegeri 2024

Cătălin Drulă spune că Guvernul a distrus CFR Călători. „Cu peste 1 miliard de lei pierderi, falimentul e aproape”

Cătălin Drulă acuză Guvernul: „Cu peste 1 miliard de lei pierderi, falimentul CFR Călători e aproape”. „Gaura bugetară, tot ce au furat ei, la final va fi achitată de români”
09.05.2024 | 14:25
Catalin Drula spune ca Guvernul a distrus CFR Calatori Cu peste 1 miliard de lei pierderi falimentul e aproape
Drulă spune că România are nevoie de un Guvern pentru care căile ferate și drumurile să fie o prioritate / Foto: Facebook, Cătălin Drulă
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă, președintele USR, a denunțat, joi, pierderi masive, spun el, la compania CFR Călători, estimate pentru anul acesta cu 464% mai mari decât cele raportate la sfârșitul anului trecut.

„M-am bătut pentru ca feroviarul să nu mai fie ignorat”

Cătălin Drulă, liderul USR, a afirmat, joi, că „pierderile CFR Călători estimate pe anul 2024 sunt cu 464% mai mari decât cele raportate la 31 decembrie 2023”.

ADVERTISEMENT

Liderul USR a spus că în perioada în care a fost ministru al Transporturilor (în guvernul lui Florin Cîțu) s-a zbătut pentru ca segmentul feroviar să nu fie ignorat. Cătălin Drulă a precizat că în acea perioadă a atras patru miliarde de euro fonduri europene via programul PNRR pentru modernizarea infrastructurii feroviare.

„În cele opt luni la Ministerul Transporturilor, m-am bătut pentru ca feroviarul să nu mai fie ignorat. Am reușit să atrag în PNRR 4 miliarde de euro, bani pentru căi ferate modernizate, reparate și pentru trenuri noi. Scopul? Să aducem calea ferată românească în Secolul 21”, a scris Drulă pe pagina sa Facebook.

ADVERTISEMENT

„Investițiile au fost ratate”

Liderul USR a criticat guvernul social-democrat și pe ministrul Sorin Grindeanu pentru că, spun el, investițiile au fost ratate, nu s-au mai făcut modernizări în timp ce călătorii „se chinuie” în vagoane care nu asigură un minim confort.

„A venit PSD cu Grindeanu și fac ce știu mai bine: investițiile au fost ratate. Nici un tren nu a fost pus în circulație, lăsând călătorii să se chinuie în vagoane care nu îți asigură niciun confort. În ultimii doi ani și jumătate nu a fost modernizată nici o magistrală de tren”, scrie Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT

„Căpușarea” companiilor

În schimb, spune liderul USR, a fost instaurată „căpușarea” companiilor cu camarila de partid, pusă pe căpătuială în detrimentul călătorilor, precizând că CFR Călători va intra în faliment, cu „peste un miliard de lei pierderi”.

În schimb, companiile au fost căpușate cu fel și fel de apropiați de partid, fiecare cu gândul să își umple buzunarele în timp ce românii pierd ore în șir în trenuri.

ADVERTISEMENT

„Cu peste 1 miliard de lei pierderi, falimentul CFR Călători e aproape. Gaura bugetară, tot ce au furat ei, la final va fi achitată de români. Asta înseamnă PSD-PNL la guvernare. Hoție, șanse pierdute, zero investiții. România are nevoie de un Guvern care să prioritizeze căile ferate și drumurile, să investească în trenuri și în autostrăzi”, spune Cătălin Drulă.

 

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării