News

Cătălin Drulă, ultimatum pentru spațiile comerciale de la metrou. Când trebuie să fie eliberate acestea

29.03.2021 | 21:52
Catalin Drula ultimatum pentru spatiile comerciale de la metrou Cand trebuie sa fie eliberate acestea
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a oferit un ultimatum luni, la Digi24, referitor la spațiile comerciale aflate pe domeniul public al stațiilor de metrou. Acestea vor trebui eliberate cât de curând, iar acest conflict este, conform ministrului, în spatele protestului de la metrou din urmă cu câteva zile.

Drulă a catalogat protestul drept o mișcare ilegală organizată pe principiile unei galerii de fotbal, iar în spatele acesteia, consideră Cătălin Drulă, s-ar afla liderul de sindicat Rădoi.

ADVERTISEMENT

Ministrul a spus încă de la începutul lunii martie că liderul de sindicat nu are dreptul de a închiria spațiile comerciale de la metrou.

Cătălin Drulă, ultimatum pentru liderul de sindicat Metrorex. Când trebuie eliberate spațiile comerciale

Drulă este în spatele a ceea ce se întâmplă la metrou de vreo 20 de ani încoace. Știam că sunt lucruri de natură penală, oamenii aceștia sunt versați, știu că nu pot face grevă, știu că conform contractului colectiv de muncă conflictul social are niște norme, știu că oprirea voluntară are niște reguli.

ADVERTISEMENT

Trebuiau să meargă o parte dintre trenuri, trebuia notificat, nu sunt expert, dar mai sunt pași de urmat. Niște cetățeni care nu erau în tură s-au așezat pe liniile de metrou.

Nu vreau să îi demonizăm pe angajații de la metrou, am respect față de majoritatea dintre ei, au stat mecanicii să plece în curse, acolo au fost câteva sute dintre cei 5000-6000 de angajați.

ADVERTISEMENT

Oamenii aceștia se uită la Rădoi cu teamă, pentru că acest om a fost mai puternic decât miniștri. Oamenilor le este frică pentru viitorul lor, pentru pâinea lor.

Avem informații, nu vreau să intru în zona de cercetare, nu e specialitatea mea, dar din ceea ce știu, acolo erau oameni care nu aveau legătură cu metroul.

ADVERTISEMENT

O acțiune a unor cetățeni aflați în timpul liber și care, brusc, la mijlocul zilei de vineri, s-au trezit că au reprezentanți, a fost un vice-lider să meargă la discuții.

A fost o acțiune în forță, ilegală complet, iar preocuparea principală a acelei declarații era să scape de răspundere, că și-au dat seama că ‘e groasă’, că nu te poți manifesta așa într-un stat de drept.

Nu suntem într-un cadru de dialog social, de conflict de muncă, asta e ceva normal într-o democrație.

Nu s-a redus salariul nimănui deocamdată, nu a fost nimeni disponibilizat. E un conflict cu cartelul lui Rădoi pentru că ne-am atins de spațiile comerciale, se știe că acolo se întâmplă lucruri oneroase, sunt acuzații destul de serioase despre cum se obțin aceste spații, de chirii paralele, o rețea foarte lucrativă.

Cred că pe doi sau patru aprilie este termenul să se elibereze acele spații, iar dacă nu se întâmplă asta, se va restabili legea. Este domeniu public, eu sunt obligat să acționez pentru a apăra interesul public și interesul companiei, nu interese private, subterane”, a declarat Cătălin Drulă la Digi24.

ADVERTISEMENT