Golofca îi răspunde lui Gigi: “Nu sunt curvar! Timpul va demonstra”

Alex Bradescu    Marian Popovici   
in Stiri sportive
13/01/2018, 00:02
INTERVIU EXCLUSIV DIN ANTALYA
Golofca îi răspunde lui Gigi: “Nu sunt curvar! Timpul va demonstra” GALERIE FOTO

Cum e din nou la Botoşani?
– Cum să fie, mă simt extraordinar. Sunt ca acasă aici. Chiar mă bucur foarte mult că m-am întors la Botoşani. Cunosc bine tot ce e aici, sunt mult mai relaxat.

La FCSB erai mai încordat?
– Se poate spune şi aşa. Era o presiune, poate creată şi de mine. Trebuia să demonstrez, să marchez… Primele etape, când eram la Botoşani, aveam trei goluri, pase de gol. Apoi, la Steaua, au început să treacă meciurile şi eu nu marcam! Vă daţi seama ce presiune era pe mine.

Crezi că ai fost prea devreme aruncat în luptă la FCSB, la primul meci de la transfer?
– Ei, astea-s scuze. Bine, erau stiluri de joc diferite, eu eram învăţat altfel. Postul era acelaşi, dar eu sunt jucător de spaţii, la Steaua trebuia să intru în centru cu mingea. Oricum, eu m-am zbătut, am încercat, dar nu mi-a ieşit. Îmi pare rău, dar asta e. Îmi pare bine că m-am întors la Botoşani, eu mi-am dorit asta, pentru că vreau să joc fotbal!

“Nu mi-a convenit că eram schimbat la pauză!”

Hai să vorbim despre ce nu ţi-a convenit…
– Nu mi-a convenit că am fost schimbat la pauză în anumite meciuri. Poate că în a doua repriză aş fi putut să fac diferenţa. Mi-aş fi dorit să ajut mai mult echipa.

A fost un şoc pentru tine când ai jucat la Sporting, în meci de calificare pentru Champions League?
– N-aş spune asta. Mai degrabă că m-am simţit fotbalist. Atmosfera a fost extraordinară, am făcut şi un rezultat foarte bun, acel 0-0. Am avut emoţii, vă daţi seama, dar chiar mi-aş dori ca pe viitor să mă mai întâlnesc cu astfel de ocazii.

Patronului sau antrenorului, cui ai avea mai multe să-i reproşezi?
– Niciunuia. Antrenorul m-a băgat să joc şi a dorit să ajung acolo. Patronului… ăsta este el, mereu iese la televizor şi vorbeşte.

Cât de clubber şi de gigolo spune că este

În câte cluburi ai ieşit în Bucureşti?
– N-am ieşit în niciun club! Am fost o singură seară prin oraş, când eram liber, cu un prieten, atâta tot.

Păi şi de unde atunci discuţia asta cu „Golofca clubber-ul”? Şi cu fimarea pe care zicea că o are Becali cu tine?
– Nu ştiu, chiar habar n-am. Am avut liber şi am ieşit în oraş, în Bucureşti, cu un prieten, un jucător de la Botoşani care era prin zonă. Nu ştia pe nimeni în Bucureşti şi am ieşit. Eram liber, repet! Şi de acolo… ce discuţii au ieşit…

Şi partea cu femeile, cu „Golofca mare dandy”, de unde a apărut?
– Haideţi să fim serioşi. Nu era nicio femeie. Eu am prietenă de ceva timp, de când am ajuns la Bucureşti, chiar înainte puţin. Sunt băiat serios, nu sunt curvar cum s-a scris. Timpul va demonstra că nu mint.

“La palma lui Grozavu a fost în joc şi orgoliul meu!”

Te-au deranjat toate acuzele?
– Vă daţi seama! I-au deranjat foarte tare pe părinţii mei, mai ales pe mama. Am trecut peste, ce să fac.

Te-au afectat mai mult decât palma încasată de la Leo Grozavu?
– Şi ăla a fost un moment urât. Dar acolo a fost altceva. A fost şi orgoliul meu în joc acolo, doar a fost filmat şi a văzut toată ţara cum m-a lovit.

Spune-ne şi cum e Denis Alibec, omul care e acum ţinta principală a presiunii la FCSB.
– E un băiat şi un jucător extraordinar. Şi un caracter mare! N-a deranjat pe nimeni, să ştiţi. Nu i-a ieşit jocul. E unul din cei mai buni atacanţi pe care eu i-am văzut.

Cum ar fi să termini cu Botoşani înaintea celor de la FCSB în clasament?
– Nu mă gândesc aşa. N-am răutăţi faţă de Steaua. Pentru noi ar fi extraordinar să prindem play-off-ul. Asta ne dorim şi suntem la mâna noastră.

Doar play-off-ul, sau şi cupele europene?
– Dacă prindem play-off-ul, normal că vreau în cupele europene. Suntem grup unit, nu e un jucător care să iasă în evidenţă. Avem o şansă foarte mare şi trebuie să profităm de ea. Chiar mă bucur că m-am întors aici, aveam nevoie de lucrul ăsta.

Nu ştie câte tatuaje are

Era viaţă agitată la Bucureşti?
– Nu, chiar deloc. Pentru mine era doar acasă, antrenament şi cumpărături. Aşa că Bucureşti sau Botoşani, din punctul ăsta de vedere, e totuna pentru mine.

Care tatuaj din cele pe care le ai e cel mai „de suflet”?
– Cel de pe ceafă, pe care toată lumea îl critică, îmi place cel mai mult. E aşa de mare pentru că iniţial aveam alt tatuaj acolo şi am vrut să-l acopăr.

Câte ai în total?
– Nu ştiu, nu le-am numărat!

Le doresc celor de la Steaua să câştige campionatul. Sunt nişte băieţi extraordinari! Mă bucur că am jucat acolo, măcar câteva meciuri – Cătălin Golofca

La Steaua e presiune mare de tot. Presa vorbeşte, patronul vorbeşte… dacă nu eşti puternic, te afectează rău de tot – Cătălin Golofca

2 ani şi jumătate este durata pe care este împrumutat Golofca la Botoşani. El se poate întoarce oricând la FCSB dacă echipa lui Becali doreşte asta