Fotbal intern

Cătălin Hîldan, comemorat de dinamovişti la 18 ani de la tragedie! Grozav a fost prezent

05.10.2018 | 18:44
Catalin Hildan comemorat de dinamovisti la 18 ani de la tragedie Grozav a fost prezent

Cătălin Hîldan a murit pe 5 octombrie 2000, în tricoul lui FC Dinamo Bucureşti. La 18 ani distanţă, în numele fostului căpitan al formaţiei din Ştefan cel Mare s-a creat un program menit să ajute clubul să prospere. Astăzi, Hîldan a fost comemorat de dinamovişti, care au mers şi la tatăl acestuia acasă.

În frunte cu antrenorul Claudiu Niculescu, proaspăt instalat în această funcţie, jucătorii lui FC Dinamo Bucureşti au mers cu flori la mormântul lui Hîldan. Printre ei s-a aflat şi Dan Nistor, care mai fusese adus de suporteri în urmă cu puţin timp la locul de veci al lui Cătălin pentru a-l convinge să nu meargă la rivala FCSB.

“Unicul Căpitan”, Cătălin Hîldan, comemorat de dinamovişti

Hîldan a fost în amintirea dinamoviştilor întotdeauna, iar acum, la 18 ani de la dispariţia sa FC Dinamo Bucureşti şi-a prezentat cea mai nouă achiziţie, pe Gicu Grozav, cel care spunea că iubeşte clubul Dinamo tocmai datorită celui care a fost “Unicul Căpitan”. “Pentru mine, când vorbesc de Cătălin Hîldan mi se ridică părul pe mâini”, a spus Gicu.

Cătălin Hîldan, comemorat de dinamovişti la 18 ani de când a murit. Gicu Grozav în casa lui Marin Hîldan în timp ce se uita la pozele "Unicului Căpitan"
Cătălin Hîldan, comemorat de dinamovişti la 18 ani de când a murit. Gicu Grozav în casa lui Marin Hîldan

La mormântul lui Hîldan a fost adus şi un banner: “Acum, când Dinamo este în impas, spiritul lui Hîldan este tot ce ne-a rămas”.

“Jucătorii români de la Dinamo ar trebui să înţeleagă ce a însemnat Hîldan pentru această echipă. Mulţi dintre ei poate atunci se născuseră şi nu au apucat să îl vadă jucând. Dar eu am apucat, chiar am jucat împotriva lui, ne-am întâlnit şi pe la loturile de tineret. A fost un jucător determinant pentru Dinamo. E extrem de important că suporterii şi toată suflarea dinamovistă nu au uitat ce a însemnat Cătălin Hîldan pentru Dinamo. E extraordinar ca timp de 18 ani, an de an, să fie pelerinaj la mormântul lui. Asta spune mult despre ce a însemnat acest jucător pentru Dinamo”, a spus antrenorul Claudiu Niculescu înainte de plecarea către casa lui Marin Hîldan.

Citeşte şi: