Ultimele clipe ale lui Hîldan în tricoul lui Dinamo! "Nimeni nu a putut să-l ajute"

catalin hildan, dinamo, daniel florea

Cătălin Hîldan şi-a pierdut viaţa în tricoul lui Dinamo în urmă cu mai bine de 17 ani. Unul dintre colegii săi de atunci a dezvăluit ce au simţit "câinii" în acele zile negre.

Daniel Florea a jucat pentru Dinamo Bucureşti în două rânduri, în 1997-2001 şi 2005-2006, şi a fost coleg, printre alţii, cu regretatul Cătălin Hîldan. Fostul fotbalist a vorbit despre clipele negre prin care au trecut jucătorii din Şoseaua Ştefan cel Mare pe 5 octombrie 2000.

"Am jucat, Cătălin era unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Ce să vă zic, şi acum mi se ridică părul pe mâini. Nu puteam să-mi imaginez că un jucător poate muri pe teren.  Era un meci de pregătire la Olteniţa, jucam relaxaţi şi a căzut pe teren. Nimeni nu a putut să-l ajute. Nici salvarea, care oricum nu era adecvată pentru a-l putea salva. Era un băiat de mare caracter, de o valoare incontestabilă. Un exemplu pentru Dinamo. Era jucătorul care se impunea în vestiar prin muncă, dorinţă şi suflet. Când s-a întâmplat acel lucru nu îţi puteai imagina aşa ceva. Nu realizam ce s-a întâmplat. Când am mers după meci la spital şi am văzut acolo echipamentul, parcă eram într-un film. Nu puteai accepta că s-a întâmplat aşa ceva. Că el nu o să mai fie printre noi. Era căpitanul nostru", a declarat Daniel Florea pentru gsp.ro.

Cum au arătat zilele de după decesul lui Cătălin Hîldan

Fostul dinamovist a vorbit şi despre zilele care au urmat tragediei. Daniel Florea a declarat că o parte din vină a fost şi a ambulanţei care a intervenit în acea zi, despre care a povestit că nu putea să urce nici măcar o bordură.

"Nimeni nu mai spunea nimic. Toţi erau agitaţi, toţi căutam motive. De ce s-a întâmplat aşa ceva? Dacă salvarea era dotată corespunzător, poate mai avea vreo şansă. Nu i s-a dat nicio şansă. Îmi aduc aminte şi acum salvarea, era o Dacie-Break. Stătea pe pista de atletism şi trebuia să urce o bordură mică. N-a putut să urce nici acea bordură. A fost ceva. Dacă salvarea era dotată, acum poate mai era printre noi. Tuturor ne-a fost foarte greu. Dar trebuie să faci cumva să treci. El va rămâne mereu în inima suporterilor dinamovişti. A trecut mult timp şi tot nu uiţi ce s-a întâmplat. E păcat că s-a întâmplat aşa ceva. Din păcate nu te poţi pune cu şansa vieţii", a mai precizat Daniel Florea.