Fotbal intern

Cătălin Itu a vorbit despre calificarea la Euro de tineret: ”M-aș simți fotbalist”. Video

11.10.2020 | 19:01
Catalin Itu a vorbit despre calificarea la Euro de tineret Mas simti fotbalist Video
ADVERTISEMENT

Mijlocașul echipei naționale de tineret a României, Cătălin Itu, a vorbit despre calificarea la Euro 2021.

Naționala U21 a pierdut cu 0-1 în Ucraina după o gravă greşeală de arbitraj. Într-un meci disputat la Kiev, tricolorii mici au încasat un gol dintr-un penalty inventat în finalul de meci.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Adrian  Mutu a acuzat o conspirație și a accentuat faptul că centralul partidei vorbea doar în rusă în timpul partidei.

Calificarea la Euro de tineret este posibilă în viziunea lui Cătălin Itu

”Simțim obligația să mergem din nou la Euro. Trebuie să facem o figură la fel de frumoasă cum au făcut și cei din generația anterioară. O participare la Euro ar însemna o experiență unică în viață, m-aș simți fotbalist evoluând acolo printre cei mai buni jucători din Europa”, a declarat Cătălin Itu despre calificarea la Euro de tineret.

ADVERTISEMENT

”O victorie la scor cu Malta ar mai reduce din tristețea eșecului de la Kiev, dar sperăm să câștigăm indiferent de diferență. Dacă vom câștiga următoarele două meciuri șanse rămân la fel de mari să ne calificăm”, a spus jucătorul de la CFR Cluj într-un interviu pentru FRF TV.

”Atmosfera în lot e puțin tensionată. Suntem caractere puternice care ne dorim mereu să câștigăm, dar crede că atmosfera se va detensiona dacă vom avea un rezultat pozitiv cu Malta. A fost puțin cam greu de digerat înfrângerea cu Ucraina, dar în viață mai și pierzi, nu e tot timpul un drum ascendent.

ADVERTISEMENT

Ne-am obșnuit cu ideea, continuăm să muncim și mergem mai departe. Rezultatul din Ucraina este puțin nedrept, puteam să obținem mai mult. Noi am muncit, ne-am făcut treaba, dar, din păcate, nu a ieșit așa cum ne-am dorit”, a menționat Itu.

Partida România U21 – Malta U21, din preliminariile Campionatului European din 2021, se va disputa marți, 13 octombrie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu. Adrian Mutu nu-i va avea la dispoziție pe fundașii Raul Opruț și Virgil Ghiță.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea va fi condusă de o brigadă de arbitri din Kosovo. La centru va fi Visar Kastrati, care va fi ajutat de asistenții Besnik Morina și Imran Kabashi, iar cel de-al patrulea oficial va fi Alban Shala.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 8,70 este cota pentru „x2” la meciul România U21 – Malta U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: