Life

Cătălin Măruță a făcut-o pe Ana Maria Brânză să plângă în direct. „La orice despărțire murim câte puțin”

După anunțarea retragerii din cariera sportivă, Ana Maria Brânză a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță. Prezentatorul i-a pregătit campioanei o serie de surprize emoționante
10.12.2021 | 16:52
Catalin Maruta a facuto pe Ana Maria Branza sa planga in direct La orice despartire murim cate putin
ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză, românca declarată cel mai bun spadasin din lume, și-a anunțat retragerea în mod oficial, zilele trecute. Astăzi, sportiva a fost invitată în emisiunea moderată de Cătălin Măruță, pentru a explica, pe larg, motivele care au de determinat-o să ia această decizie.

Ana Maria Brânză s-a gândit mult înainte de a se retrage

Luptătoarea de scrimă a cântărit mult decizia luată. În ultimul timp, înainte și după competiții punea în balanță toate plusurile și minusurile participării ei în astfel de concursuri. Deși nu i-a fost ușor, consideră că a făcut alegerea corectă. Ana Maria Brânză spune că și-a dat seama cât de multe a făcut în cariera sa, atunci când la anunțarea retragerii, fostele rivale i-au scris să o felicite.

ADVERTISEMENT

„Aș fi putut să mai trag de mine, să pun biciul pe mine, să mă întorc în sală. Dar dacă nu mai simțeam să fiu acolo 100%, am zis că e mai bine.”, și-a motivat Ana Maria Brânză decizia.

Cătălin Măruță, surpriză emoționantă pentru Ana Maria Brânză

Fostul antrenor al sportivei, Dan Podeanu, i-a scris Anei Maria Brânză o scrisoare emoționantă, care i-a umplut acesteia ochii de lacrimi. Prezentatorul emisiunii, Cătălin Măruță, a anunțat, încă din momentul intrării în platoul de la Pro TV, că are o surpriză pentru ea.

ADVERTISEMENT

„Ana se retrage. Moare puțin cel care pleacă. Mor puțin și cei care privesc pașii celei care se îndepărtează, ducând două bagaje. Unul, așa mai ușurel, cu medaliile obținute, cu efemera glorie, cu ceea ce a trudit și a sperat. Și celălalt, mult mai burdușit cu înfrângerile, neputința, neșansa, vorbele grele, reziduurile muncii neutilizate, momentele de singurătate, imaginile prietenilor și a multor dragi, pierduți prin lipsa comună.

Cei care rămân observă, sau nu, un loc gol în sală, o planșă pe jumătate lipsă. Acolo unde fantezia, imaginația, nonconformismul, ieșitul din tipare, avântului călcâiului desprins din țărână își avea locul. La orice despărțire murim câte puțin.”, au fost cuvintele omului care a format-o pe Ana Maria Brânză.

ADVERTISEMENT

La auzul textului citit de Cătălin Măruță, Ana Maria Brânză i-a transmis, la rândul ei, un mesaj celui despre care spune că i-a fost cel mai mare sprijin în momentele grele.

„Dan Podeanu este creatorul sportivului Ana Maria Brânză. Este omul mulțumită căruia am ajuns pe cele mai înalte culmi. Eu sunt ferm convinsă că unul fără altul nu am fi putut.”, a spus sportiva.

ADVERTISEMENT

Actorul Marius Manole a venit în emisiune pentru a o felicita pe sportivă

Ana Maria Brânză a mărturisit că unul dintre oamenii pe care îi admiră este actorul Marius Manole. Cătălin Măruță a surprins-o încă o dată, iar în platoul emisiunii a intrat chiar omul despre care discutau.

Marius Manole i-a mărturisit campioanei la scrimă că este mândru de ea. De altfel, el a ridicat și un semn de întrebare. Artistul se întreabă cum susține statul român sportivii de talia ei și ,mai ales, dacă vor organiza o petrecere în momentul retragerii Anei Maria Brânză.

„Sunt curios dacă, de exemplu, România, la retragerea unui mare sportiv, organizează un eveniment. Totuși, ar fi foarte frumos ca oamenii să vină și să aibă ocazia să își exprime bucuria, recunoștința, dragostea.”, a declarat actorul.

Ana Maria Brânză i-a oferit un răspuns. Sportiva își va organiza singură evenimentul oficial de retragere.

ADVERTISEMENT