Life

Cătălin Moroșanu, prima reacție după ce Sergiu, „Călărețul din Iași”, a vândut casa primită de la el

12.04.2021 | 14:26
Catalin Morosanu prima reactie dupa ce Sergiu Calaretul din Iasi a vandut casa primita de la el
ADVERTISEMENT

Cătălin Moroșanu și implicit echipa sa, au reacționat în cazul lui Sergiu, călărețul din Iași, după ce acesta și-a vândut casa achiziționată din donații și s-a mutat în vechea locuință, în ghetou, împreună cu soția și cei trei copii minori.

Luptătorul K1 este plecat de la începutul anului în Republica Dominicană, unde luptă pentru marele premiu de la Survivor România, PR-ul său precizând că sportivulnu cunoaște situația din prezent, însă știe că tânărul a refuzat să se angajeze în repetate rânduri.

ADVERTISEMENT

Oamenii sunt dezamăgiți pentru că bărbatul nu a dorit să le ofere o viață bună copiilor săi, preferând să stea în ghetou, în condiții greu de imaginat. Cătălin Moroșanu a făcut tot ce i-a stat în puteri ca familia lui Sergiu să nu simtă lipsă de nimic, dar din păcate, bărbatul a dat cu piciorul la tot.

Cătălin Moroșanu, dezamăgit de cazul călărețului din Iași. Ce a spus despre cauza sa umanitară

„Am primit foarte multe mesaje pe pagină legate de situația lui Sergiu, călărețul pe care Cătălin l-a ajutat să își clădească un viitor. Așa cum știți, de aproape 4 luni, Cătălin este plecat la Survivor și nu are acces la telefon sau internet, astfel că nu știe despre situația apărută în tot acest timp.

ADVERTISEMENT

Noi, echipa lui, vom încerca să explicăm pe cât se poate situația. În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre și ale lui Cătălin, am reușit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu și familia lui. O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilitățile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga țară.

Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu mențiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viață nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici. 

ADVERTISEMENT

Deși era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru ca familia Ciobotariu să beneficieze de condițiile unei vieți normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct.

Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deși era complicat deoarece acesta nu avea școală. Pentru că a cerut un răgaz pentru a-și aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă.

ADVERTISEMENT

Asta după ce confirmase, iar ulterior și-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze și explicații, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci. Evident, a fost refuzat. 

Ulterior, Cătălin a avut o perioadă aglomerată din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat în Republica Dominicană pentru Survivor, acolo unde se află și în acest moment.

Nu a știut și nici nu știe despre situația din prezent, așa cum nu știm nici noi exact ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suntem la fel de șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii.

3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor. Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu.

Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza «dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața».

În momentul în care se întoarce Cătălin, vom începe campanii de conștientizare, educare și specializare pentru tineri proveniți din medii defavorizate pentru ca aceștia să se integreze în societate. Vă mulțumim tuturor!”, este mesajul care apare pe pagina de Facebook a lui Cătălin Moroșanu.

ADVERTISEMENT