Fotbal intern

Ar fi vrut să fie Becali patron când a semnat cu Steaua. ”Erau alte condiţii atunci”

Un fost stelist, în vârstă de 38 de ani, îşi aduce aminte de primul contract pe care l-a semnat cu Steaua. Salariul său de atunci nici nu se compară cu cele care se oferă astăzi la FCSB. I-ar fi plăcut să se aşeze la masa negocierilor cu Gigi Becali.
18.01.2018 | 17:10
Ar fi vrut sa fie Becali patron cand a semnat cu Steaua Erau alte conditii atunci
ADVERTISEMENT

Retras din fotbal în 2015, Cătălin Munteanu şi-a adus aminte perioada petrecută la Steaua, unde a jucat 2 ani. El a dezvăluit ce salariu a avut: “Primul contract pe care l-am avut la Steaua era de 3.000 de dolari pe an. Şi am semnat pe 5 ani. Era primul an 3.000 de dolari, 4.000 în al doilea an, apoi 5.000, 7.000, 10.000. Erau alte vremuri şi erau prime, se juca pe prime de campionat, prime de Cupă, prime de victorie acasă, victorie în deplasare. Erau alte condiţii”

A plecat după doar 2 ani petrecuţi în Ghencea şi dacă dezvăluirile sunt adevărate, ar fi făcut 7.000 de dolari plus prime. În prezent, Gigi Becali îi oferă un salariu de 25.000 de euro pe lună lui Constantin Budescu. Un calcul simplu ne arată că Budescu face de aproape 4 ori mai mult într-o lună decât a făcut Cătălin Munteanu în 2 ani. Munteanu a plecat de la Steaua la Salamanca pentru 1,25 miioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Cătălin Munteanu a jucat  8 sezoane în Spania

”Cap de Zmeu” s-a adaptat la fotbalul iberic şi după 2 ani la Salamanca a început un periplu prin Spania. El mai jucat  la Atletico Madrid, Espanyol, Albacete şi Murcia. În 2006 s-a întors în România, dar la marea rivală Dinamo, cu care avea să câştige titlul de campion, o Cupă şi o Supercupă. S-a retras în 2015, după ce a mai jucat la FC Braşov şi Viitorul.

De-a lungul carierei, Cătălin Munteanu a marcat 23 de goluri şi a oferit 31 de pase decisive în 320 de apariţii în toate competiţiile (conform tranfermarkt.com). Pentru România a adunat 14 selecţii, marcând 2 goluri şi oferind o pasă de gol.

ADVERTISEMENT