Sport

Cătălin Popa, penalty în Farul – Rapid încă din minutul 1: „Decizia este corectă!”

Cătălin Popa a dictat un penalty încă din minutul 1 al meciului cu Farul, după ce Horațiu Moldovan l-a lovit în tibie pe Alibec. Marius Avram a dat verdictul în această fază.
06.05.2023 | 22:22
Catalin Popa penalty in Farul  Rapid inca din minutul 1 Decizia este corecta
Cătălin Popa a dictat penalty încă din minutul 2 al meciului Farul - Rapid. Sursă foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Cătălin Popa a stârnit rumoare în tabăra Rapidului după ce a arătat punctul cu var încă din minutul 1 al meciului, la o intervenție a lui Horațiu Moldovan asupra lui Adrian Mazilu.

Cătălin Popa, decizie care a rupt echilibrul în startul meciului Farul – Rapid

Rapid a început practic meciul de la 0-1 după decizia centralului, iar jucătorii lui Adrian Mutu nu și-au mai revenit din șoc și au mai încasat alte două goluri în doar 25 de minute.

ADVERTISEMENT
Cătălin Popa a rupt echilibrul în Farul - Rapid
Cătălin Popa a dictat penalty încă din minutul 2 al meciului Farul – Rapid. Sursă foto: captură Digi Sport

Chiar dacă decizia arbitrului a fost validată de var, rapidiștii au protestat la Cătălin Popa, iar comentatorii partidei au punctat de asemenea că decizia este una „discutabilă”.

Centralul Cătălin Popa a fost acuzat la meciul cu CFR Cluj că a ajutat-o pe Rapid: „Pentru unii arbitri există efectul invers din cauza acestor speculații. Să demonstreze că nu este adevărat”, a fost remarca fostului arbitru Marius Avram, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

La pauza meciului, Marius Avram a analizat pe scurt faza și consideră că arbitrul Cătălin Popa nu a greșit: „Există unele reluări foarte bune în care se vede contactul. Tocmai din acest motiv a și fost confirmat penalty-ul de la VAR. Este decizie corectă a lui Popa, penalty și cartonaș galben pentru Moldovan”.

Cătălin Popa, contestat de Robert Niță înainte de Farul – Rapid: „Nu înțeleg delegările astea”

Fostul atacant al Rapidului a fost extrem de iritat când a aflat pe cine a delegat CCA la Farul – Rapid, o partidă extrem de importantă în acest final de play-off: „Eu nu înțeleg delegările astea, pe cuvântul meu. Mie mi se pare un arbitru slab.

ADVERTISEMENT

El va fi depășit în primul rând de ritmul partidei. Eu cred că aici e problema. Poate să țină de vreunul?”, a spus Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Jurnalistul Cristi Coste a remarcat de asemenea un lucru interesant: „A arbitrat meciul Rapidului cu CFR Cluj din Giulești și a arbitrat tot în Giulești o înfrângere a voastră. Cu el afară Rapid nu a marcat. A arbitrat înfrângerea Rapidului la Sepsi, scor 0-2 în play-off”.

ADVERTISEMENT

Iar ultimul lui meci la Constanța pe stadionul unde va arbitra mâine seară este Farul – FCSB 3-1. Pentru Gică Hagi sună bine delegarea lui Cătălin Popa. Vorbim de cifre nu despre altceva”.

Dănuț Lupu a comentat și el ironic pe seama deciziei CCA de a îl trimite pe centralul Cătălin Popa la Rapid – Farul. „Crăciunescu s-a lăsat. Mă mir că n-a spus nimic Gică Hagi”,. „Porumboiu nu poate”, a completat și Robert Niță.

ADVERTISEMENT