News

Cătălin Prunariu este noul director de la TAROM. Este fiul fostului cosmonaut Dumitru Prunariu

Fostul pilot Cătălin Prunariu este noul director de la TAROM.
09.06.2021 | 16:26
Catalin Prunariu este noul director de la TAROM Este fiul fostului cosmonaut Dumitru Prunariu
ADVERTISEMENT

TAROM are un nou director general. Este vorba despre fostul pilot Cătălin Radu Prunariu. Schimbarea a fost făcută după ce din 2020 până în prezent compania se confruntă cu cea mai mare criză din istorie.

Cu greu compania a reușit să supraviețuiască. Cel mai afectat segment a fost cel al transportului de pasageri. Compania națională de transport aerian estimează pierderi de 230,13 milioane lei în acest an, la jumătate față de cele raportate în anul 2020, de 431,3 milioane lei.

ADVERTISEMENT

Pentru anul 2021 veniturile preconizate sunt de 1,19 miliarde lei, aproape duble față de anul precedent.

Cătălin Prunariu este noul director de la TAROM

Cătălin Radu Prunariu este noul director general de la TAROM. Fostul pilot l-a înlocuit astfel pe fostul director, Mihăiță Ursu. Anunțul a fost făcut chiar de compania națională de transport aerian.

ADVERTISEMENT

“Schimbarea conducerii companiei vine în contextul în care, începând cu anul 2020, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria sa, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat și Tarom.

Cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să supraviețuiască primului an de criză. Odată cu preluarea mandatului, directorul general Cătălin Prunariu își propune să implementeze și consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung”, a fost comunicatul remis de TAROM.

ADVERTISEMENT

În ultimul an, TAROM s-a luptat să supraviețuiască fiind grav afectată și de criza provocată de pandemia de coronavirus.

La 31 decembrie 2020 s-au înregistrat pierderi în valoare de 431,3 milioane lei, plăți restante în valoare de 120,38 milioane lei și o pierdere contabilă din anii precedenți în valoare de 3,18 miliarde lei.

ADVERTISEMENT

Cine este Cătălin Radu Prunariu

Cătălin Radu Prunariu este fiul fostului cosmonaut Dumitru Prunariu. Cătălin Prunariu este comandant și pilot instructor la TAROM, dar și campion la acrobație. A început să lucreze în această companie în anul 2009.

În paralel, între 2012 și 2017, a fost membru în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române. În perioada 2019-2020 a ocupat funcția de inspector-șef pentru operațiuni aeriene. Apoi a fost director operațiuni zbor.

În anul 2002 devenea cel mai tânăr comandant de aeroclub din România. Atunci avea doar 26 de ani când a câștigat concursul pentru funcția de la Aerodromul Teritorial ”Aurel Vlaicu” București. Un an mai târziu a devenit președintele Comisiei de Zbor cu Motor în cadrul Federației Aeronautice Române.

ADVERTISEMENT