Fotbal intern

Cătălin Straton, îngerul păzitor al lui Dinamo: ”Sunt multe de spus, dar sunt om de echipă”

05.07.2020 | 19:35
Catalin Straton ingerul pazitor al lui Dinamo Sunt multe de spus dar sunt om de echipa
ADVERTISEMENT

Portarul Cătălin Straton poate fi numit îngerul păzitor al lui Dinamo, după ce a reușit o prestație magnifică în partida cu Academica Clinceni, din etapa a opta din play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1.


UPDATE, 5 iulie, ora 19:36 / Portarul echipei Dinamo, Cătălin Straton, a fost extrem de vehement după victoria din meciul cu Academica Clinceni în care a apărat două penalty-uri.

ADVERTISEMENT

”Vreau să-i felicit pe cei de la Clinceni, deoarece au jucat foarte bine. Îmi vine să spun multe lucruri, dar sunt om de echipă și îmi felicit colegii. Aveam nevoie de această victorie, vom vedea pe parcurs dacă este un declic.

Trebuie să fim realiști și să spunem că în afara celor două penalty-uri, Clinceniul a mai avut 5-6 ocazii. O echipă cu mai mult experiență ne învingea astăzi. Niciodată nu știi cum bate un jucător penalty-ul, poate mi-a dat Dumnezeu inspirație. Pot spune că și ghinionul ne-a adus în situația actuala.

ADVERTISEMENT

Sper ca toate meciurile să fie ca cel de azi și să se termine cu victoria noastră. Meciul cu FCSB din Cupă trebuie să-l jucăm pentru suporteri. Nu se știe niciodată cum se ajunge la 1-0, 2-0 și poate la 3-0 și prelungiri”, a spus Straton.


Deși a făcut un meci bun și etapa precedentă, în deplasare cu FC Viitorul, atunci goalkeeper-ul nu a putut evita înfrângerea ”câinilor”, iar la finalul jocului spunea că s-a săturat de atâtea eșecuri.

ADVERTISEMENT

Acum, Dinamo a obținut la Clinceni prima victorie din play-out, scor 3-1, și scapă de ultimul loc din clasament, dar nu iese încă de pe pozițiile retrogradabile.

Îngerul lui Dinamo are un nume: Cătălin Straton

După o serie neagră de meciuri în care a pierdut tot, Dinamo începe să respire odată cu succesul de la Clinceni, dar adevăratul înger al ”câinilor” a fost portarul Cătălin Straton, care a apărat două penalty-uri, fără de care nu se știe cum s-ar fi scris istoria acestui meci.

ADVERTISEMENT

Straton a stat cumite pe banca de rezerve în umbra italianului Riccardo Piscitelli, iar când Adrian Mihalcea i-a oferit o șansă a profitat din plin de ea. La partida cu Academica Clinceni el a parat loviturile de pedeapsă ale lui Jakub Vojtus și Alexandru Buziuc.

Prima paradă a portarul de 30 de ani a venit în finalul primei reprize, iar cea de-a doua la 10 minute după reluare. Intervențiile sale au decis practic meciul, deoarece ambele au venit atunci când ”câinii” aveau un avantaj fragil de doar un gol.

Cătălin Str4aton, care a ajuns la Dinamo la începutul acestui sezon, este probabil unul dintre jucătorii care își doresc cel mai mult ca ”roș-albii” să nu retrogradeze. Și asta deoarece își dorește să spargă blestemul retrogradărilor care l-au lovit în ultimele două sezoane. De fiecare dată, portarul a ratat rămânerea în Liga 1, cu formațiile ACS Poli Timişoara şi Dunărea Călăraşi.

Valentin Borcea a fost titular în meciul cu Academica Clinceni, iar suflarea dinamovistă își punea mari speranțe în puștiul promovat de Adrian Mihalcea în prima echipă. Din păcate, antrenorul „câinilor” l-a înlocuit după doar un minut de la startul partidei cu Valentin Lazăr, tăindu-i practic tot elanul puștiului.

Mijlocașul Ionuț Șerban (24 de ani) și Dinamo au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului jucătorului până la finalul sezonului. În contractul său, fotbalistul are o clauză conform căreia dacă clubul se desparte de el, indiferent din ce motiv, atunci Vasile Șiman, patronul echipei de la care a venit jucătorul în Ștefan cel Mare, va primi un milion de euro.

ADVERTISEMENT