Fotbal intern

Cătălin Straton, la ora revanșei față de Dinamo! Cum i-au închis ”câinii” poarta

03.02.2021 | 12:30
Catalin Straton la ora revansei fata de Dinamo Cum iau inchis cainii poarta
ADVERTISEMENT

Pentru portarul echipei FCSB, Cătălin Straton, a venit ora revanșei față de Dinamo, clubul care practic l-a împins să se transfere la rivala de o viață.

După ce a dus greul în sezonul trecut la Dinamo, goalkeeperul de 31 de ani a fost dat afară de “câini” în vară, odată cu venirea investitorilor spanioli și a antrenorului Cosmin Contra, care au preferat să aducă doi portari iberici pe salarii mult mai mari.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Straton avea un salariu de 7.000 de euro la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, iar contractul ar fi trebuit să se termine în această vară, dar ”Guriță” nu l-a vrut și l-a adus pe Rene Hinojo (36 de ani) pe 25.000 de euro pe lună, dar proiectul lui Pablo Cortacero a dat greș și jucătorii iberici au ”fugit” din ”Groapă”.

Revanșa, singurul gând pentru Cătălin Straton în derby-ul Dinamo – FCSB

La doar câteva zile după ce Dinamo a reziliat contractul cu el, Cătălin Straton a primit o mână de ajutor de unde se aștepta mai puțin. De la rivala FCSB. Și pentru a fi recunoscător roș-albaștrilor pentru ajutorul acordat într-un moment delicat, portarul nu se gândește decât la revanșă în fața ”câinilor”.

ADVERTISEMENT

Dar să revenim la plecarea lui Straton de la Dinamo. Cu câteva zile înainte de instalarea lui Cosmin Contra, portarul și-a arătat susținerea față de tehnicianul de atunci al ”câinilor”, Gigi Mulțescu, cel care a fost și el îndepărtat după venirea spaniolilor.

”Suntem alături de Gigi Mulțescu. A venit într-un moment greu, a avut rezultate, dacă reușeam să câștigăm astăzi nu se mai vorbea de schimbarea lui. Să nu fiu înțeles greșit… Contra este un antrenor uriaș, foarte bun, dar nu știu să vă spun mai mult”, declarat Cătălin Straton în 24 august 2020, după Dinamo – Hermannstadt 1-1, cu două zile înainte de venirea lui Contra.

ADVERTISEMENT

Cătălin Straton, susținut de PCH

Deși fostul selecționer l-a înștiințat scurt pe Cătălin Straton că nu mai are nevoie de serviciile sale fără a-și motiva decizia, FANATIK a aflat că motivul principal pentru care a decis să renunțe la el are legătură cu declarația de susținere a lui Gigi Mulțescu.

Un alt lucru care l-a făcut pe Cosmin Contra să-l pună pe liber a fost legat și de modul cum s-a comportat Straton sezonul trecut când nu prindea echipa, și era rezerva lui Riccardo Piscitelli. Cătălin a făcut atunci scandal că merită să fie titular, Contra aflând toată povestea.

ADVERTISEMENT

Singurii care au luat atitudine la acel moment au fost suporterii din Peluza Cătălin Hîldan, care a ținut să-i mulțumească celui mai bun jucător al lui Dinamo în finalul sezonului precedent. ”Două lucruri care RĂMÂN: Caracterul acestui jucător și Respectul nostru. Puțină lume știe cât de vânăt era piciorul lui Straton la ultimele meciuri. Băiatul ăsta merită toate mulțumirile noastre. Pe cei care au fost alături cu toată inima, atunci când era cel mai greu, nu îi vom uita”, i-au transmis cei din PCH lui Straton.

Ajuns în curtea rivalei FCSB, Cătălin Straton a știut de la început că va fi rezerva lui Andrei Vlad, preferatul patronului Gigi Becali. Se pare că acest lucru nu l-a deranjat foarte tare, el fiind mai degrabă mulțumit că și-a găsit un contract.

Straton a beneficiat la început că Vlad a fost infectat cu coronavirus și prins trei meciuri ca titular, două în campionat (3-0 cu FC Argeș și 2-5 cu Poli Iași) și unul în preliminariile Europa League ( 0-2 cu Slovan Liberec). În rest, goalkeeperul s-a mulțumit să stea în umbra titularului, apărând de 14 ori pe banca de rezerve, așa cum probabil se va întâmpla și la ”Derby de România”.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3,70 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT