Fotbal intern

Cătălin Straton, transfer în Liga 1 după ce a refuzat Dinamo

24.06.2018 | 16:59
Cătălin Straton, transfer surpriză în Liga 1

După doi ani petrecuți la ACS Poli Timișoara, Cătălin Straton s-a transferat la o nouă formație din Liga 1. Portarul de 28 de ani a semnat cu nou-promovata Dunărea Călărași, iar de luni se va alătura lotului pregătit de Dan Alexa.

Straton a avut mai multe oferte din România, inclusiv de la Dinamo, dar și din străinătate, cea mai tentantă fiind de la echipa maghiară MTK Budapesta. Cu toate acestea, Straton a preferat să rămână în țară, la un club unde să fie titular, întrucât în Ștefan cel Mare ar fi fost rezerva veteranului Jaime Penedo, cel care și-a prelungit înțelegerea cu Dinamo.

Cătălin Straton, al 10-lea transfer pentru Liga 1 făcut de Dan Alexa

Dan Alexa va avea la dispoziţie un lot de 24 de jucători, care-i cuprinde şi pe cei 10 fotbalişti transferaţi în această vară. Este vorba de portarul Cătălin Straton, fundaşii Filip Gligorov, Alin Şeroni, Denis Ispas, mijlocaşii Aitor Monroy, Stelian Cucu, Georgian Honciu, Lucian Buzan şi atacanţii Ndiaye Mediop şi Alin Babei.

În Turcia, Dunărea va juca un amical cu Neftci Baku, locul 3 în prima ligă din Azerbaidjan, pe 28 iunie. Două zile mai târziu, echipa noastră îşi va măsura forţele cu Levadia Tallinn, ocupanta locului 3 în prima divizie estoniană. Ultimul joc va avea loc pe 4 iulie, adversara Dunării fiind Volyn Lutsk, formaţie aflată pe locul 13 în campionatul Ucrainei.

De-a lungul carierei, Straton a mai jucat la Rapid, Vaslui și CS U Craiova. El are 96 de jocuri în Liga 1. La Dunărea Călărași se va lupta pentru locul de titular cu fostul portar al FCSB, Cezar Lungu.