Life

Cătălin Striblea, dezvăluiri la 10 ani de la accidentul vascular cerebral. Jurnalistul a povestit ce a pățit

Cătălin Striblea, detalii despre AVC-ul suferit acum 10 ani. Prin ce a trecut omul de radio care are o experiență de 30 de ani în presă.
02.11.2022 | 08:42
Catalin Striblea dezvaluiri la 10 ani de la accidentul vascular cerebral Jurnalistul a povestit ce a patit
Cătălin Striblea, detalii despre AVC-ul suferit acum 10 ani. Prin ce a trecut jurnalistul. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Jurnalistul originar din Vaslui a făcut dezvăluiri la 10 ani de la accidentul vascular cerebral. Gazetarul a povestit ce a pățit în noaptea în care a ajuns de urgență la Spitalul Militar din Capitală, moment care i-a schimbat viața.

Cătălin Striblea, detalii despre AVC-ul suferit acum 10 ani. Prin ce a trecut jurnalistul

Cătălin Striblea a vorbit cu greutate despre suferința prin care trece de aproape 10 ani, subliniind că a rămas cu sechele după AVC-ul suferit. De atunci jurnalistul face recuperare constantă, după ce s-a trezit în miez de noapte paralizat pe partea stângă.

ADVERTISEMENT

Își amintește cum a fost pus într-un scaun rulant de medicii de pe ambulanță, care s-au mirat că este cel mai tânăr pacient cu accident vascular cerebral. Doctorii au căutat apoi prin stație un spital unde să-l ducă pe gazetar, fiind o noapte aglomerată.

„Nu îmi face plăcere să vorbesc despre asta, dar pot să vorbesc despre asta și știu că este important. Se fac 10 ani în curând, 10 ani de la momentul în care viața mea s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

Nu doar că eu am avut un AVC și trăiesc cu sechele de 10 ani, dar ultimii 10 ani au însemnat pentru mine să merg aproape în fiecare zi într-un centru de recuperare. Nu este zi în care să nu fi văzut un om care să nu fi făcut un AVC. 

Au început să dea prin stație. Din 3 spitale, niciunul nu putea să mă primească. M-a primit cumva, prin forța lucrurilor, Spitalul Militar. Dar asta pentru că au forțat ei. Am ajuns, nu mergea tomograful. «Trebuie încălzit, domnul Striblea!».

ADVERTISEMENT

Așa mi s-a spus. Ok, trebuia încălzit tomograful, a pornit toată mașinăria. Între timp s-a făcut o oră și ceva”, a declarat Cătălin Striblea în cadrul evenimentului Noi pentru ei, organizat de Asociația pentru Lupta Împotriva Accidentului Vascular Cerebral (ALIA), notează hotnews.ro.

Cătălin Striblea, ajutor din partea colegilor din televiziune

Cătălin Striblea lucra la momentul respectiv în televiziune și a apelat la ajutorul colegilor care au dat telefoane să rezolve situația medicală prin care trecea jurnalistul. Așa au ajuns să sune la directorii de spital, primul care a răspuns fiind profesorul Gorgan de la Bagdasar Arseni.

ADVERTISEMENT

Viața i s-a schimbat radical în acele clipe și a fost nevoit să învețe din nou să meargă, să scrie și alte lucruri simple. Din acest motiv gazetarul cere ajutorul autorităților pentru a găsi soluții pentru cei care trec printr-un AVC.

„Nu există o rețea, toți umblăm după doctori, toți începem să cunoaștem oameni, toți începem să sunăm. Nu există un sistem care să te preia, nu există nicio direcție clară nici în ceea ce privește kinetoterapia – unde să te duci, ce să faci. 

Nu există un sistem care să te preia și să te ducă ani de zile. Acești oameni au nevoi speciale. Eu sunt unul dintre cei norocoși, dar pentru asta muncesc în fiecare zi”, a completat Cătălin Striblea, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT