News

Ce a spus Cătălin Tolontan după ce a fost audiat de DIICOT. Jurnalistului i s-a făcut plângere pentru șantaj. Update

Cătălin Tolontan a fost audiat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București. Daniel Băluță a făcut plângere pe numele jurnalistului pentru constituirea unui grup infracțional organizat și șantaj
20.05.2021 | 17:00
Ce a spus Catalin Tolontan dupa ce a fost audiat de DIICOT Jurnalistului i sa facut plangere pentru santaj Update
Cătălin Tolontan este audiat de DIICOT. Jurnalistul este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și șantaj Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT
20-05-2021
14:01

Ce a declarat Cătălin Tolontan la DIICOT

Cătălin Tolontan a declarat că el a fost invitat la DIICOT doar în calitate de martor pentru această anchetă aflată în plină desfășurare.

„Deocamdată, investigația este la DIICOT. Am calitatea de martor. Nu sunt acuzat, conform încheierii audierilor de azi, atât eu, cât și colegul Mihai Toma”, a spus jurnalistul.

Autorul plângerii este, așa cum se știa deja, primarul Daniel Băluță, iar în acest caz ar fi mai mulță pârâți, conform spuselor lui Cătălin Tolontan. Aceștia fac parte din domeniul jurnalistic.

„Faptul că primarul este autorul plângerii penale la adresa noastră, eu și Mihai Toma, este o informație de la Primăria Sectorului 4. Pârâții sunt mai mulți, noi suntem martori. Nu știu calitatea celorlați. Ținta sunt jurnaliștii de investigații, publicațiile și emisiunile TV care fac investigații”, a mai precizat Tolontan pentru știripesurse.

De asmenea, jurnalistul a ținut să precizeze că este convins că și-a făcut treaba conform celor mai înalte standarde, astfel că nu are emoții în privința verdictului.

„Se fac cercetări în urma plângerii. Noi am văzut plângerea lui Daniel Băluță. Nu avem niciun dubiu că ne-am făcut treaba cu standarde jurnalistice și în interesul public. Nu avem niciun fel de emoție”, a declarat Cătălin Tolontan.

Procurorii DIICOT îl audiază în aceste momente pe Cătălin Tolontan. Jurnalistul a fost acuzat de edilul Sectorului 4 de constituire a unui grup infracțional organizat și șantaj.

Daniel Băluță este cel ce a depus plângerea penală. În acest caz sunt vizați și alți ziariști, transmite Libertatea.

ADVERTISEMENT

Cătălin Tolontan este audiat de DIICOT. Jurnalistul, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și șantaj

Edilul de la Sectorul 4 s-a simțit lezat de unele articole publicate de Cătălin Tolontan. Acesta din urmă este coordonatorul publicațiilor Libertatea și Gazeta Sporturilor.

Daniel Băluță, pe lângă plângerea penală, a cerut ștergerea articolelor la Judecătoria Sectorului 2. Mai mult, primarul a depus o plângere și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Mihai Toma a fost chemat și el la DIICOT. Potrivit sursei citate mai sus, ambii sunt audiați în calitate de martori.

„Primarul sectorului 4 Daniel Băluță s-a considerat lezat de articolele publicate în Libertatea și a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ștergerea articolelor despre el, pedepsirea ziariștilor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și condamnarea lor penală, către DIICOT,” a scris Cătălin Tolontan pe Facebook.
„Cea mai recentă acțiune a primarului Daniel Băluță este cea către DIICOT. Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că „el a făcut plângere penală la adresa mai multor jurnaliști, de la mai multe publicații, pe ideea că aceștia s-au organizat împotriva lui și că se simte presat și șantajat”. Nu cunoaștem încă, cu certitudine, despre ce alte publicații e vorba,” a adăugat.

Ce articole l-au deranjat pe primarul de la Sectorul 4

Unul dintre materialele publicate îl afișa pe Antonio Goleac, unul dintre șefii Poliției Locale din Sectorul 4, în piscina unuia dintre liderii interlopi ai Clanului Sportivilor.

Ulterior, jurnaliștii au expus modul în care Marian Goleac, directorul ADP Sector 4, a fost inculpat de DNA. Bărbatul este un apropiat al edilului. Ulterior, acesta a fost condamnat, într-un alt dosar, pentru dare de mită și a dat și el în judecată publicația.

Libertatea a mai publicat un articol despre Marian Goleac. Acesta a fost surprins de jurnaliști pe o insulă grecească. În imagini apăreau coșuri de gunoi precum cele din Sectorul 4 și o mașină Rosal.

ADVERTISEMENT
Tags: