News

Cătălin Tolontan, primul român inclus în Top Fortune 50 Greatest Leaders. Pe ce loc se află jurnalistul

13.05.2021 | 18:23
Catalin Tolontan primul roman inclus in Top Fortune 50 Greatest Leaders Pe ce loc se afla jurnalistul
ADVERTISEMENT

Celebra publicaţie Fortune l-a inclus pe Cătălin Tolontan în topul Top 50 Greatest Leaders. 

Distincția primită de Cătălin Tolontan vine după ce documentarul Colectiv a fost nominalizat la două premii Oscar și a atras atenţia întregii lumi. Cunoscutul om de presă a fost coordonatorul echipei de jurnalişti care s-a ocupat de investigaţie

Clasamentul care include personalităţi din toate domeniile a fost lansat de Fortune în 2015. Este prima dată când un român este inclus în acest top, conform Paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

Cătălin Tolontan, inclus în Top Fortune 50 Greatest Leaders

“Jurnalist premiat şi editor pentru o lungă perioadă Gazetei Sporturilor, Tolontan a publicat o serie de materiale importante. Investigaţiile ziarului au dus la condamnarea la închisoare a unor miniştri.

Nimic din toate acestea nu au prevăzut dezvăluirile zguduitoare pe care Tolontan şi echipa lui le-au scos la iveală despre corupţia din sistemul de sănătate din România, aşa cum au fost relatate şi în documentarul Colectiv, nominalizat la două categorii ale premiilor Oscar”, scrie Fortune despre Tolontan.

ADVERTISEMENT

Cunoscuta publicație menționează că ”echipa de ziarişti s-a concentrat nu numai pe motivele care au dus la numărul mare de victime în incendiu, ci mai ales pe ce s-a întâmplat după, când mulţi tineri au murit în spitalele româneşti în care erau trataţi.”

”Ce au descoperit ziariştii a fost punctul de plecare al unor investigaţii, al unor reforme guvernamentale şi al unui progres, chiar dacă într-un ritm lent. Tolontan punctează că succesul investigaţiei (ca, de altfel, al jurnalismului de bună calitate, în general) se datorează echipei redacţionale.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul spune că apreciază că documentarul a fost bine primit, deopotrivă, de oameni aflaţi, de obicei, în tabere separate, precum fostul preşedinte Barack Obama şi Edward Snowden.

Şi după ce documentarul a fost lansat, redacţia lui Cătălin Tolontan a continuat investigaţiile din domeniul sănătăţii, precum cele legate de falşii doctori”, scrie despre Tolontan, publicația Fortune, conform Paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, se află în fruntea topului. Pe poziția secundă se găsește echipa de inventatori ai vaccinului Pfizer de tip ARN.

CEO-ul PayPal, Dan Schulman, este pe locul 3, iar cei care au salvat sezonul de baschet din America se găsesc pe poziția a cincea.

Jurnalistul român se află pe locul 47 în topul făcut de revista Fortune. Topul 50 Greatest Leaders a fost creat prima dată în 2015.

ADVERTISEMENT