News

Cătălin Tolontan spune că ar fi mers la dezbaterea lui Klaus Iohannis „într-o rochie, în numele Vioricăi Dăncilă”

19.11.2019 | 16:47
Catalin Tolontan spune ca ar fi mers la dezbaterea lui Klaus Iohannis intro rochie in numele Vioricai Dancila
ADVERTISEMENT

„Dezbaterea” pe care Klaus Iohannis o va susține în prezența a mai multor jurnaliști pe care staff-ul său i-a selecționat a aprins mai multe discuții în lumea presei, care consideră la unison că decizia lui Iohannis de a nominaliza ce jurnaliști să stea față în față cu el nu este una care să respecte principiile unei prese independente. Unul dintre jurnaliștii care a fost „sărit” de la acest eveniment este chiar directorul editorial al Libertatea și fost redactor-șef Gazeta Sporturilor, Cătălin Tolontan. Acesta a susținut că ar fi putut lua o decizie drastică, dacă ar fi fost invitat de către Iohannis la BCU, și anume să se îmbrace într-o fustă la întâlnirea cu Iohannis.

Cătălin Tolontan susține că ar fi mers în fustă la dezbaterea lui Klaus Iohannis

Tolontan a spus la Digi 24 că el nu s-a numărat printre jurnaliștii invitați de staff-ul lui Klaus Iohannis la dezbatere și că oricum nu ar fi vrut să meargă la acest eveniment, întrucât nu i se părea o dezbatere legitimă. Însă, reputatul jurnalist a anunțat că, dacă ar fi fost să meargă, ar fi pregătit o surpriză inedită pentru președintele Iohannis:

ADVERTISEMENT

 „Daca m-ar fi invitat Iohannis la dezbateri, m-aș fi îmbrăcat într-o rochie și m-aș fi dus acolo în numele Vioricăi Dăncilă. Mi-aș fi asumat ridicolul în condițiile date. Este singura ipostază în care aș accepta să apar la acea dezbatere”, a explicat Cătălin Tolontan.

Nici CTP nu va participa la dezbaterea lui Klaus Iohannis de la BCU

Un alt nume greu care nu merge la dezbaterea organizată de Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară este Cristian Tudor Popescu – CTP:

ADVERTISEMENT

„Am văzut că e vorba de invitații nominale către alți jurnaliști, către toți jurnaliștii invitați și că e un număr foarte restrâns, până în zece. Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă? Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician. Prefer să fiu detestat de toți. Prin urmare, am comunicat Cotroceniului că nu voi veni la această dezbatere”, a spus jurnalistul.