Sporturi

BREAKING. Cătălina Ponor se retrage! “E ultimul meu Mondial”

Ajunsă la 30 de ani, Cătălina Ponor a decis să se retragă definitiv din activitate! Participarea la Campionatul Mondial de la Montreal va fi ultima apariţie a gimnastei din postura de...
03.10.2017 | 17:51
BREAKING Catalina Ponor se retrage E ultimul meu Mondial

Ajunsă la 30 de ani, Cătălina Ponor a decis să se retragă definitiv din activitate! Participarea la Campionatul Mondial de la Montreal va fi ultima apariţie a gimnastei din postura de concurentă. Cătălina Ponor, cea mai valoroasă gimnastă a României în clipa de faţă, a luat o decizie foarte importantă: se retrage din activitate! Campionatul Mondial de la Montreal urmează să fie ultima mare competiţie la care va fi prezentă. Informaţia retragerii Cătălinei Ponor a fost confirmată de catre un oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.

Ponor îşi va încheia activitatea imediat după finalul Campionatelor Mondiale de la Montreal, care se desfăşoară în această perioadă, susţine TV Telekom Sport. Retragerea Cătălinei Ponor ar fi fost confirmată inclusiv de un oficial al Federaţiei Române de Gimnastică. Ultimul titlu cucerit pentru România a fost cel de campioană europeană la bârnă, în cadrul competiţiei organizate la Cluj. Ponor le-a declarat ziariştilor români “Pentru mine, Montreal a început cu Nadia şi se încheie cu mine”. De asemenea, Cătălina a vorbit a confirmat informaţia şi pentru presa străină: “E ultimul meu Campionat Mondial”.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cătălina Ponor a fost purtătoarea drapelului României la Jocurile Olimpice de la Rio

Cătălina Ponor a purtat drapelul României în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio, din 2016: “Ce momente minunate! Sunt mândră şi fericită că am purtat steagul ţării noastre în faţa întregii lumi”, spunea Ponor la vremea respectivă. Cătalina este considerata drept una dintre cele mai valoroase gimnaste ale lumii, ultimul titlu important pe care l-a cucerit fiind cel de campioană europeană la bârnă, în competiţia organizată la Cluj.

Românca în vârstă de 30 de ani a fost prima gimnastă română care participă la 3 ediţii ale Jocurilor Olimpice şi triplă campioană olimpică la Atena 2004, la sol, bârnă şi cu echipa, argint la sol la JO 2012 şi bronz cu echipa, tot în 2012. Cătălina Ponor a obţinut de-a lungul carierei 3 medalii de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale şi deţine 8 titluri europene, 2 medalii de argint şi 3 de bronz la Campionatele Europene.