ADVERTISEMENT
News

Catastrofă în India! Peste 1600 de oameni au murit, în urma musonului

Autor: Daniel Scripcaru | 03.10.2019 | 12:41
Peste 1600 de oameni au murit în urma musonului din India. Sursa foto: ziare.com

O catastrofă fără precedent a lovit India, după ce 1600 de persoane au murit în urma trecerii unui muson catastrofal, care va rămâne în istorie. Specialiștii spun că este cel mai puternic muson din ultimul sfert de secol care s-ar fi format în India.

ADVERTISEMENT

Peste 1600 de oameni au murit în urma musonului din India

Potrivit primelor date oficiale oferite de autoritățile indiene, până acum s-au înregistrat peste 1.600 de morți. Ministerul de Interne a anunțat că 1.673 de oameni au murit din iunie din cauza inundațiilor. Musonul, care în mod normal durează din iunie până în septembrie, a adus deja cu 10% mai multe ploi decât media ultimilor 50 de ani. Fenomenul va trece luna aceasta, mai târziu cu o lună decât de obicei.

Ploile torențiale au creat haos, statele nordice Uttar Pradesh și Bihar sunt cele mai afectate. Ultimele ploi au făcut nu mai puțin de 144 de victime, vinerea trecută.

ADVERTISEMENT
Peste 1600 de oameni au murit în urma musonului din India
Peste 1600 de oameni au murit în urma musonului din India. Sursa foto: globalfarmernetwork.org

Cele mai multe victime au fost provocate de prăbușirea clădirilor

În Patna, capitala statului Bihar, locuiesc în jur de 2 milioane de oameni, iar rezidenții au fost nevoiți să meargă prin apa care se ridica până la nivelul taliei, pentru a putea cumpăra mâncare.

În statul vecin, Pradesh, cu cea mai mare populație din India, ploile puternice au distrus peste 800 de case, iar recoltele fermelor au fost acoperite de ape. Cele mai multe dintre victime au fost făcute de prăbușirea clădirilor, în urma inundațiilor. În Uttar Pradesh și Maharashtra, s-au înregistrat 371 de decese din cauza inundațiilor, cele mai multe din țară.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!