News

Catastrofă în New York din cauza inundațiilor. 16 oameni au murit în oraș. Bilanțul total al deceselor a ajuns la 58. Update

Stare de urgență în New York din cauza inundațiilor. Cel puțin 16 oameni și-au pierdut viața în metropolă. Bilanțul total al deceselor a ajuns la 58.
03.09.2021 | 21:46
Catastrofa in New York din cauza inundatiilor 16 oameni au murit in oras Bilantul total al deceselor a ajuns la 58 Update
ADVERTISEMENT
03-09-2021
18:47

Crește bilanțul victimelor inundațiilor din Statele Unite: cel puțin 58 de morți

Numărul victimelor lăsate în urmă de inundațiile provocate de uraganul Ida care a lovit SUA în această perioadă crește. Conform ultimelor informații, cel puțin 58 de americani și-au pierdut viața.

Printre decese se numără cel puțin 4 persoane care au murit din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în Louisiana, 2 decese în Mississippi după ce ploaia torențială a provocat prăbușirea unei autostrăzi. Multe persoane au murit în mașinile luate de ape. Printre victime se numără un soldat, în Connecticut, scrie Sky News.

Statele care au raportat decese:

  • 23 de decese în New Jersey
  • 16 decese în New York
  • 11 decese în Louisiana
  • 2 decese în Mississippi
  • 2 decese în Alabama
  • 2 decese în Pennsylvania
  • un deces în Maryland
  • un deces în Connecticut
03-09-2021
07:30

Cel puțin 46 de persoane au murit în urma inundațiilor cauzate de uraganul Ida

Numărul de morți din cauza inundațiilor după ce uraganul Ida a lovit orașele din est a crescut brusc la 46, joi, după ce New Jersey a anunțat că cel puțin 23 de persoane au murit în acest stat.

Zeci de persoane au murit în șase state din est – Connecticut, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania și Virginia – după ce furtuna a adus precipitații fără precedent în unele zone.

Numărul de morți a inclus un polițist din Connecticut care a fost măturat în timp ce răspundea la apelul unei persoane dispărute.

02-09-2021
15:15

Mai mulți oameni au murit în urma inundațiilor

Bilanțul morților din noapte de miercuri spre joi a fost transmis de autoritățile americane. Este vorba despre opt oameni care și-au pierdut viața, conform CNN.

Șapte persoane au murit în Megalopolis, conform unui anunț făcut de Poliţia newyorkez. O a opta a decedat în localitatea Passaic din New Jersey, din cauza inundațiilor.

Astfel, bilanțul total în urma urganului Ida în Statele Unite este de 15 morţi.

Orașul este în stare de urgență încă de miercuri seara, conform unui anunț făcut de primarul Bill de Blasio.

Catastrofă în New York din cauza inundațiilor

Ploile torențiale au devastat orașul New York, iar edilul a decis că este necesar să fie declarat această stare de urgență din cauza inundațiilor și mai mult decât atât, el a descris această situație prin care trec locuitorii drept un „eveniment meteorologic istoric”.

ADVERTISEMENT

„Oraşul îndură un eveniment meteorologic istoric cu inundaţii masive şi condiţii de pericol pe şosele”, a spus Blasio, conform Reuters.

Totodată, el a făcut un apel la oameni să nu iasă din case pentru că inclusiv drumurile sunt periculoase și le-a recomandat să nu conducă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, metroul a fost închis, iar rutele feroviare și aeriene din spre New York, dar și New Jersey au fost suspendate.

Este vorba pentru prima dată în istorie în care în New York a fost declarat o urgență de inundații, pe care primarul a fost nevoie să o instituie.

ADVERTISEMENT

Așa cum am menționat, circulația pe liniile de metrou a fost suspendată încă de miercuri seară, iar ploile torențiale au fost provocate de uraganul Ida, care a făcut deja ravagii în mai multe state din America.

Conform Serviciului Național de Meteorologie din Statele Unite au fost emise cinci avertizări de viituri pentru miercuri seară.

ADVERTISEMENT

Situația nu este mai bună nici în New Jersey, unde guvernatorul Phil Murphy a declarat stare de urgență din cauza ciclonului Ida.

„Staţi departe de drumuri, staţi acasă şi rămâneţi în siguranţă”, a spus Phil Murphy. De asemenea, circulația trenurilor a fost suspendată în oraș. Aici, au fost distruse nouă case.

Situația nu este mai bună nici pentru avioane. Pe aeroporturile LaGuardia şi JFK au fost afectate mai multe zboruri. Aeroportul Newark Liberty din New Jersey s-a închis temporar din cauza inundaţiilor grave.

Din păcate, o persoană a fost ucisă, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 19 ani. Un altul este dat dispărut după ce o clădire a fost cuprinsă de ape.

În Pennsylvania au fost evacuați mii de oameni pentru că apa le punea viața în pericol.

“Ciclonul post-tropical Ida aduce ploi abundente pe scară largă şi viituri ce pot prezenta un risc mortal de-a lungul şi în apropierea traiectoriei sale”, a transmis Centrul Naţional pentru Uragane din SUA.

ADVERTISEMENT