Prăbuşirea unei moschei în Pakistan a curmat 24 de vieţi!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/09/2014, 09:42
Prăbuşirea unei moschei în Pakistan a curmat 24 de vieţi!

Echipele de salvare au raportat marţi seara decesul a zece persoane în urma prăbuşirii acoperişului moscheii din cartierul sărac Daroghawala, dar au avertizat că bilanţul victimelor ar putea creşte, întrucât numeroşi credincioşi au rămas prinşi sub dărâmături, relatează Agerpres.

Şeful districtului local, Muhammad Usman, a raportat mai târziu 24 de morţi şi şapte răniţi într-un nou bilanţ, confirmat de echipele de salvare.

Potrivit Efe, circa 40 de persoane se aflau în moschee în momentul producerii tragediei.

Cauzele exacte ale prăbuşirii acoperişului sunt necunoscute, dar oficialii locali au sugerat o legătură cu inundaţiile din ultima vreme în urma ploilor diluviene.

Pakistanul, în special provincia Penjab, a cărei capitală este Lahore, a fost puternic afectat de ploile torenţiale musonice, care au lăsat în urma 231 de morţi şi au devastat sute de localităţi şi au inundat terenuri agricole în ultima săptămână.

Potrivit lui Bilal Yasin, ministru în guvernul provinciei Penjab, inundaţiile în urma acestor ploi ar avea un rol în slăbirea structurii moscheii.

Echipele de salvare s-au chinuit marţi să ajungă cu utilajele lor grele la moscheea situată într-un cartier cu străzi înguste conice, dar locuitorii înşişi au început să degajeze dărâmăturile în speranţa de a-şi găsi rudele sau cunoştinţele în viaţă.

În 2012, 20 de persoane au pierit în urma prăbuşirii unei uzine de vaccinuri pentru animale la Lahore, oraş de aproximativ zece milioane de locuitori, situat la peste 250 km sud-est de capitala Islamabad, în apropiere de graniţa cu India

Sursa: romaniatv.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!

Închide ×