News

Câte case are ministrul Justiției, Ana Birchall. Averea ei este de ordinul zecilor de milioane de euro

12.06.2019 | 11:44
Cate case are ministrul Justitiei Ana Birchall Averea ei este de ordinul zecilor de milioane de euro

După o carieră destul de sinuoasă în structurile PSD, Ana Birchall a ajuns Ministrul Justiției, după ce a ocupat interimatul acestui minister în urma demisiei lui Tudorel Toader. Ea a mai fost interimar la Justiție, după demisia lui Florin Iordache în guvernul Grindeanu, în care a mai ocupat și funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europeni. Cu studii făcute chiar și la reputata Universitate Yale din SUA, fostul avocat Ana Birchall (născută „Ana Călin”), alături de soțul ei, britanicul Martyn, au reușit să adune o avere impresionantă.

Ce avere a adunat Ana Birchall, alături de soțul ei Martyn

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă în februarie 2018, la numirea în funcția din guvernul Dăncilă, Ana Birchall are o avere destul de impresionantă. Împreună cu soțul ei, noul ministru al Justiției deține trei apartamente, două în București și unul în New York, o casă de locuit tot peste ocean, în New Haven, dar și o casă de vacanță în Dorna Arini, județul Suceava. Tot în micuța localitate suceveană Ana Birchall deține trei terenuri, fâneață și pășune, care au un total de 38 de mii de metri pătrați.

Ana Birchall mai are trecut pe numele său un Volvo XC 90, din 2005, dar și bijuterii dobândite de-a lungul timpului, în valoare de 46.000 de euro, cât și un lingou de aur.

Ana Birchall are o declarație de avere impresionantă *foto: captură gov.ro
Ana Birchall are o declarație de avere impresionantă *foto: captură gov.ro

Câți bani are în cont Ana Birchall în declarația de avere

Soții Birchall au și o avere importantă în conturi. La începutul anului 2018, ministrul Justiției a declarat sume importante: peste 200 de mii de dolari, 23 de mii de euro și 60 de mii de lei și peste 5.000 de lire sterline. Partea cea mai interesantă din declarația de avere a ministrului vine la capitolul invesetiții, acolo unde Ana Birchall a anunțat titluri de bursă necotate în străinătate în valoare de 23 de milioane de euro! Pe lângă acestea, deputatul PSD mai are 900 de mii de lei n investiții în băncile din România, dar și peste 61 de mii de euro și 73 de mii de dolari.

În ceea ce privește veniturile, Ana Birchall a declarat în 2017 un venit anual de 57,523 lei din salariul de deputat și 88.840 lei din salariul de ministru delegat pentru afaceri europene. De asemenea, soțul ei a câștigat 102.000 de dolari în 2017 dintr-un contract de colaborare. Cei doi soți au mai primit și peste 58 de mii de dolari din chiriile celor două apartamente din SUA. VEZI TOATĂ DECLARAȚIA DE AVERE AICI

Ana Birchall are o declarație de avere impresionantă *foto: captură gov.ro
Ana Birchall are o declarație de avere impresionantă *foto: captură gov.ro

Ana Birchall s-a născut pe 30 august 1973 în localitatea Mizil și a fost aleasă deputat din 2012 pe listele PSD, în județul Vaslui.

Tags: