News

Câte cazuri de Covid-19 vom avea în ultima săptămână din septembrie. Alexandru Rafila: „Ideea este să opreşti transmiterea”

Alexandru Rafila, anunț înrijorător privind situația cazurilor din luna septembrie. „Pe măsură ce creşte numărul, ideea este să opreşti transmiterea”
21.08.2021 | 10:14
Cate cazuri de Covid19 vom avea in ultima saptamana din septembrie Alexandru Rafila Ideea este sa opresti transmiterea
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunțat vineri, 20 august, la ce număr de cazuri zilnice Covid-19 ar putea ajunge România la finalul lunii septembrie.

Deputatul PSD a precizat că numărul corect de cazuri va fi știut doar dacă se face o testare corespunzătoare a persoanelor suspecte de coronavirus. În aceste condiții, Alexandru Rafila se așteaptă la aproximativ 4.000 de infectări pe zi.

ADVERTISEMENT

„E o creştere aproape de zece ori în decurs de şase săptămâni. Ce am observat este că această creştere săptămânală este între 1,43 şi 1,63, deci o medie cam de 1,5 şi asta o să ne arate că la sfârşitul lunii septembrie, în ultima săptămână din luna septembrie, 21-27, eu cred că vor fi în jur de 4.000 de cazuri”, a declarat Rafila la Digi 24, conform Gândul.

Alexandru Rafila: „Eu cred că vor fi în jur de 4.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână din luna septembrie”

„Însă cu o condiţie pot să estimez această cifră: dacă nu se întâmplă cumva vreo minune în ceea ce priveşte modul de testare pentru că noi am mai trecut în luna noiembrie a anului trecut, ştiţi, când în mod inexplicabil numărul de cazuri a fost redus datorită lipsei testării.

ADVERTISEMENT

Adică, dacă o să fim serioşi de data aceasta şi o să testăm aşa cum trebuie – pentru că, pe măsură ce creşte numărul de cazuri, ideea este să opreşti transmiterea”, a precizat Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 628 de infectări. În ultimele 24 de ore, în intervalul 19 august 2021, ora 10:00 – 20 august 2021, ora 10:00, au fost raportate de către INSP nouă decese, patru bărbați și cinci femei. Pacienții infectați cu noul coronavirus erau internați în spitale din județele Argeș, Arad, Botoșani, Brașov, Constanța, Galați, Hunedoara, Prahova și Vaslui.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile lui Alexandru Rafila sunt întărite și de Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei de vaccinare a transmis că România este deja în valul patru COVID, iar vârful va fi la jumătatea lunii septembrie.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin ar putea începe în România la începutul lunii octombrie

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat că cei care nu au făcut nicio doză vor avea prioritate pentru vaccinare.

ADVERTISEMENT

„Prioritatea rămâne să vaccinăm cât mai multe persoane cu prima schemă, aşa încât cei care se vor prezenta la centrele de vaccinare şi care nu au făcut nicio doză vor avea prioritate pentru vaccinare.

Mesajul nostru este foarte clar: cei care nu au primit nicio doză de vaccin vor fi prioritari.

Cei care beneficiat deja de o schemă de vaccinare, ţinând cont de faptul că avem suficiente doze disponibile şi capacitate de vaccinare, eu cred că lucrurile se vor derula mult mai uşor în acel moment”, a mai afirmat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

ADVERTISEMENT