News

Câte cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost descoperite în România. Anunțul Ministerului Sănătății

19.02.2021 | 13:38
Cate cazuri de infectare cu tulpina britanica au fost descoperite in Romania Anuntul Ministerului Sanatatii
ADVERTISEMENT

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 se răspândește, din păcate, în ritm alert pe teritoriul țării noastre. Potrivit unui comunicat transmis cu puțin timp în urmă de Ministerul Sănătății, au fost confirmate până în prezent 136 astfel de cazuri.

Acestea provin dintr-un total de 499 de probe prelevate de la pacienți din București (80 de cazuri), Timiș (11 cazuri), Cluj (9 cazuri), Ilfov (5 cazuri), Suceava (5 cazuri), Botoșani (4 cazuri), Vâlcea (4 cazuri), Galați (2 cazuri), Caraș-Severin (2 cazuri), Argeș (2 cazuri), Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).

ADVERTISEMENT

Cele mai recente 45 de cazuri au fost depistate joi, 18 februarie, de specialiștii din cadrul diviziei de cercetare a Grupului MedLife, din 90 de probe prelevate aleatoriu.

136 de români s-au infectat până acum cu tulpina britanică a coronavirusului

Ministerul Sănătății a fost informat, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

ADVERTISEMENT

Cazurile confirmate provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

45 de cazuri au fost descoperite în urmă cu 24 de ore, la MedLife

Din totalul cazurilor de infectare cu tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2, 45 provin din cele 90 de probe prelevate cu 24 de ore în urmă, de specialiștii din cadrul diviziei de cercetare a Grupului MedLife.

Sistemul Medical MedLife continuă studiul de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2 și anunță noi rezultate privind cazurile de infectare cu tulpina britanică depistate pe teritoriul României. În această etapă a cercetării, specialiștii au analizat un nou lot de 90 de probe, prelevate în mod aleatoriu în perioada 3 – 11 februarie a.c. de la pacienți testați pozitiv prin RT-PCR, dintre care 45 conțin tulpina B1.1.7 a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Acestea provin de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galați – 2 cazuri, Timișoara – 6 cazuri, Cluj – 3 cazuri, Focșani – 1 caz, Ploiești – 1 caz, Pitești -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz”, se arată în comunicatul transmis de MedLife.

ADVERTISEMENT