Life

Câte ceşti de cafea poţi bea ca să nu te pui în pericol. Poți face supradoză de cofeină

Câte ceşti de cafea poţi bea ca să nu te pui în pericol. Dacă consumi prea multă poți face supradoză de cofeină. Iată ce spun specialiștii!
01.05.2023 | 16:35
Cate cesti de cafea poti bea ca sa nu te pui in pericol Poti face supradoza de cofeina
Câte ceşti de cafea poţi bea ca să nu te pui în pericol. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Câte cești de cafea poți să bei într-o singură zi fără să îți pui în pericol sănătatea. Poți face supradoză de cofeină dacă bei prea multă și în niciun caz nu te vei simți bine.

Câte ceşti de cafea poţi bea ca să nu te pui în pericol

O ceașcă de cafea ar conține între 50 până la 400 mg de cofeină. Cel mai mult într-o zi ar trebui să bem patru cești de cafea pentru a nu ne risca sănătatea sau șase de cafea foarte slabă. Specialiștii spun că o doză de 10 g de cofeină poate fi fatală pentru organism.

ADVERTISEMENT

Poți face supradoză de cofeină, după cum arată studiile de specialitate. Aceasta se calculează în funcție de numărul de kilograme.

La persoanele slabe, cu mai puțin de 50 de kg, 7,5 g de cofeină pot însemna startul unor probleme grave de sănătate și chiar deces.

ADVERTISEMENT

Pentru persoanele mai plinuțe care cântăresc peste 78 de kg, 12 g de cofeină pot fi fatale. Pentru copii, doar 35 mg de cofeină pot însemna intoxicații severe.

O supradoză de cafea se manifestă prin diverse simptome periculoase cum ar fi aritmia, amețeala, durerile abdominale și insomnia.

ADVERTISEMENT

Câte cești de cafea poți bea, de fapt. Există riscul de a deveni dependent

Un alt lucru la care trebuie să fii foarte atent este dependența de cofeină. Aceasta poate fi crescută atunci când o persoană bea multe cești de cafea timp de 24 de ore consecutive. De asemenea, pot apărea și dureri musculare și de cap dacă nu consumi cafea.

Consumată în cantități moderate, cafeaua poate avea un efect foarte benefic asupra organismului. Tocmai de aceea, ea este consumată de mulți pentru că le dă acea stare de alertă dis de dimineață.

ADVERTISEMENT

Cafeaua are multiple beneficii, cum ar fi efectele bune asupra ficatului, stimularea sistemului nervos central sau riscul mai scăzut de a dezvolta diabetul de tip 2.

Femeile gravide sunt cele sfătuite să consume mai puțină cafeină decât restul oamenilor, adică aproximativ două cești de cafea pe zi. Cofeina poate trece prin placentă la făt și poate crește riscul de avort.

ADVERTISEMENT