Life

Câte clase are primarul Vasile din Las Fierbinţi. Ce studii a urmat, de fapt, Gheorghe Ifrim

Câte clase are primarul Vasile din Las Fierbinţi? Află ce studii a urmat, de fapt, Gheorghe Ifrim. Actorul din serialul de la Pro TV este căsătorit și are doi copii.
02.06.2022 | 10:28
Cate clase are primarul Vasile din Las Fierbinti Ce studii a urmat de fapt Gheorghe Ifrim
Ce studii are primarul Vasile din Las Fierbinți. Sursa foto: protv.ro/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primarul Vasile din Las Fierbinți, pe numele real Gheorghe Ifrim, este unul dintre cei mai apreciați actori de teatru și film din România. Ce studii are, de fapt, actorul din îndrăgitul serial de comedie de la Pro TV?

Cine este Gheorghe Ifrim, interpretul primarului Vasile din Las Fierbinţi

În vârstă de 50 de ani, Gheorghe Ifrim este actor al Teatrului Bulandra, dar a jucat și la Teatrul Metropolis și Teatrul Act. S-a născut pe 18 decembrie 1971 la București și are un frate mai mare care este tot actor, Lucian Ifrim (52 de ani).

ADVERTISEMENT

“M-am născut în Bucureşti, după care am stat o perioadă în Reşiţa, pentru că tata a fost mutat cu serviciul – era şef de Stat Major.

Am rămas vreo doi ani acolo, de unde îmi amintesc doar nişte dealuri, nimic altceva clar, după care am revenit în Bucureşti. Cred că la 5 sau 6 ani ne-am întors.”, spunea Gheorghe Ifirim într-un interviu mai vechi.

ADVERTISEMENT

A avut roluri în mai multe filme românești de-a lungul carierei sale. Printre acestea se numără Aerisirea (1997), Terminus Paradis (1998), Ultimul stinge lumina (2003), Restul e tăcere (2008) și București NonStop (2013).  A apărut, de asemenea, în serialele La Bloc (2002), Vine Poliția! (2008) și Iubire și Onoare (2010).

A jucat în mai multe spectacole de teatru, cum ar fi “A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, la Studioul Casandra, sau “Hamlet” de W. Shakespeare, la Teatrul Bulandra.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Ifrim a dublat și vocile unor personaje din câteva desene animate, printre care se numără Regele Shaman, Incredibilul Hulk sau Naruto.

Este cunoscut mai ales pentru rolul primarului Vasile din serialul Las Fierbinți, în care joacă de mai bine de un deceniu.

ADVERTISEMENT

În 2014, actorul a fost nominalizat în cadrul premiilor Gopo, la categoria “cel mai bun actor în rol principal”, pentr interpretarea domnului Mihăeș din filmul Domestic (2012), regizat de Arian Sitaru. În 2016 a primit o altă nominalizare, la aceeași categorie, pentru rolul Achim din București NonStop (regia lui Dan Chișu).

Ce studii are Gheorghe Ifrim

Gheorghe Ifrim a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Academiei de Teatru și Film București, promoția 1997, la specializarea Actorie, clasa profesorului Gelu Colceag.

Puțini sunt cei care știu că Gherghe Ifrim visa să devină contabil după terminarea liceului. Acesta și dorea să urmeze cursurile Academiei de Studii Economice București. Datorită fratelui său, Lucian Ifrim, a ajuns să facă parte din lumea actoriei.

“Îmi plăcea foarte mult matematica. Algebra și analiza matematică, nu geometria. Și pentru că aveam această înclinație, m-am tot gândit la ce facultate să dau și mi s-a părut cea mai apropiată de mine ASE-ul în perioada aceea, pentru că erau și două materii clare: matematică și geografie.

Vara munceam la sere, la Măgurele, ca să pot să îmi plătesc meditațiile, nu că mă trimiteau părinții. Eu am făcut chestia asta pentru că, fiind patru frați, era mai greu cu meditațiile.”, a declarat interpretul lui Vasile din Las Fierbinți în 2019, pentru libertatea.ro.

Gheorghe Ifrim nu a fost admis din primul an la ASE. Același lucru s-a întâmplat și când și-a dorit să urmeze Facultatea de Teatru, la care a intrat din a doua încercare.

Vasile din Las Fierbinţi e căsătorit şi are doi copii

Gheorghe Ifrim este căsătorit cu soția sa din 2001. Cei doi se cunosc din 1995, atunci când actorul era în al doilea an de facultate. Actorul este foarte discret atunci când vine vorba de viața personală.

“Familie suntem din 2001, căsătoriți oficial, dar așa ne știm din 1995, din anul al doilea de facultate.

Avem mulți ani împreună, frumoși, și cu bune, și cu rele, că Dumnezeu nu îți dă numai bucurii, dar am trecut cu grijă peste toate, dragostea și iubirea înving întotdeauna, asta e cel mai important într-o căsnicie.”, a mai spus primarul Vasile din Las Fierbinți pentru sursa menționată anterior.

Actorul și partenera sa de viață, Roxana, au împreună doi copii. Gheorghe Ifrim se mândrește cu familia sa, pe care rar o expune publicului.

“Am doi băieți minunați, o soție minunată, Roxana. Ștefan este cel mare, Cristian, cel mic. Datorită lor fac ceea ce fac, pentru că ei mă echilibrează foarte tare. E foarte important să ai familie, din punctul meu de vedere, indiferent ce meserie faci.”, a mai spus el.

În plus, actorul a mai spus că fiul cel mic pare să-i calce pe urme și să-și dorească să devină actor. Pe de altă parte, băiatul cel mare pare să fie mai interesat de matematică.

ADVERTISEMENT